HO Dirhem u akciji

Donirano 23.000 KM vrijednosti građevinskog materijala u poplavljenim područjima

9.09.2014. 16:22 0

Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ je uz podršku Bosanskog kulturnog društva-BCS "Hilal" iz Engleske realizirala projekat sanacije objekata koji su znatno oštećeni u majskim poplavama u BiH. Projekat je tokom tri dana realiziran na području Zenice, Zavidovića, Maglaja i općine Doboj-Jug, a njime su obuhvaćene 44 porodice kojima je doniran materijal za sanaciju.

Ukupna vrijednost materijala je 23.000 KM, a donacije su se sastojale od artikala kao što su stiropor, laminat, brodski pod, izolacije, keramičke pločice, ljepila, prozori, vrata i dr.

 
Nakon obilaska terena naši volonteri su napravili odabir porodica shodno prioritetima i kriteriju ugroženosti, te popisali materijal koji je potreban za obnovu. Prednost su imale porodice slabog materijalnog stanja, porodice s puno djece, nezaposleni i druge socijalne kategorije iz gore spomenutih općina.


Sumiranjem svih predloženih porodica napravljen je konačan spisak istih, te se krenulo u nabavku i podjelu materijala. Materijal  je tako uručen u više naseljenih mjesta spomenutih općina kao što su: Nemila, Bijela Ploča, Matuzići, Ulišnjak, kao i širim gradskim područjima Zavidovića i Maglaja.


Projekat je u cijelosti financiran sredstvima doniranim od plemenitih ljudi iz Bosanskog kulturnog društva-BCS "Hilal" iz Engleske. Njihov doprinos i udio u pružanju pomoći ugroženima od poplava, kako u hrani i drugim artiklima, tako i sada u sanaciji, je ogroman i veoma značajan. 
Ovo je druga humanitarna akcija ove vrste, nakon sprovedene akcije u Ključu, S. Mostu i Prijedoru, kojom su također konkretno podržane porodice čije su kuće i stanovi pretrpjeli štetu u poplavama, i to doniranim građevinskim materijalom ukupne vrijednosti o 7.000 KM.


Našim vrijednim Bošnjacima iz Engleske se najiskrenije zahvaljujemo, kako u ime naše organizacije, tako i u ime porodica pomognutih ovim projektom.


Zahvaljujemo se i našim vrijednim volonterima u Zavidovićima, Maglaju i Doboj-Jugu, te preduzeću "Merkez Oil" d.o.o. iz Novog Travnika koje nam je ustupilo svoja vozila i radnike pri podjeli materijala, ali i obezbijedilo znatno povoljnije cijene materijala.

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.