maglajinfo.com
vijesti maglaj 1261

Mještani razočarani

Donja Mahala: Tri godine nakon izvođenja radova ulica nije vraćena u prvobitno stanje

22.09.2015. 15:55 0

Ulica Donji sokak u Donjoj Mahali u Maglaju već treću godinu nije sanirana i vraćena u prvobitno stanje, a nakon izvođenja radova od strane Elektrodistribucije i BH Telecoma na polaganju podzemnih kablova.

Kako su nam ispričali mještani ove ulice koja spaja Čaršijsku i ulicu Mustajbega Uzeirbegovića tokom izvođenja radova u kompletnoj ulici (50-60 metara) skinut je asfalt i od tada uprkos obećanjima novi nije postavljen.

- Poslije završenih radova ulica je pokrivena posipnim materijalom, a građanima je obećano da će za koji dan uslijediti i njeno ponovno asfaltiranje. Međutim, do dana današnjeg to nije učinjeno iako smo se već nekoliko puta obraćali odgovarajućim službama, pa i načelniku općine Maglaj, priča nam Emin Zukić. 

Kako kaže ulica u ovakvom stanju predstavlja veliki problem jer svaka kiša snese nasuti materijal u dvorišta ljudi koji tu žive i u ulicu Mustajbega Uzeirbegovića, te se ulicom jako teško kretati i pješice, a automobilima skoro nikako.

Stanovnici ove ulice mišljenja su kako ne bi trebao biti problem vratiti ulicu u stanje u kakvom je bila trideset i više godina kada bi odgovorni imali samo malo više sluha za probleme običnih građana, jer ulica nije ni duga, ni široka. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.