Općina Maglaj
vijesti maglaj 1200

Donji Bradići: Počinju radovi na sanaciji klizišta

16.04.2015. 15:35 0

Radovi na sanaciji klizišta na putu Liješnica – Fojnica – Donji Bradići u općini Maglaj zvanično će započeti u petak, 17. 04. 2015. u 10.00 sati na klizištu Donji Bradići. Projekat sanacije finansiraju Federalni fond za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH i Američka agencija za međunarodni razvoj USAID kroz projekat obnove infrastrukture CESTA (obnovom infrastrukture do ekonomskog jačanja zajednica u BiH).

Projekat se sastoji od sanacije sedam mikrolokaliteta na lokacijama Sedra i Donji Bradići. Ukupna vrijednost projekta je oko 870 000 KM. Svečanom početku radova prisustvovat će direktor Federalnog fonda Jasmin Jaganjac, v. d. direktora misije USAID-a Thomas Rojas, premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, načelnik Općine Maglaj Mehmed Mustabašić, te predstavnici Catholic Relief Services (CRS), koji implementira projekat CESTA. Nakon zvaničnog početka radova finansijeri projekta i Općina Maglaj potpisat će ugovor sa izvođačem radova u prostorijama Općine Maglaj. 

 

CESTA je jednogodišnji projekt u vrijednosti od 4 miliona dolara koji implementira Catholic Relief Services Bosne i Hercegovine, čiji je cilj pomoći domaćinstvima pogođenima poplavama u Maglaju, Doboju, Doboju Jugu, Šamcu i Domaljevcu-Šamcu da ponovo izgrade svoje živote i zajednice.

 

U svakoj od pet navedenih općina u okviru CESTE se provodi po nekoliko projekata obnove oštećene komunalne infrastrukture koje donator i implementator projekta, u uskoj saradnji sa gradskom/općinskom upravom identificiraju kao ključne za normalizaciju života u tim općinama i omogućavanje ekonomske stabilnosti, kao i projekti manjeg obima u kojima učestvuju i same lokalne zajednice.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.