Federalna TV
vijesti maglaj 1442

Donji Bradići ponovo odsječeni od svijeta, klizište blokiralo lokalni put

4.03.2015. 21:30 0

Posljednje kiše aktivirale su jedno od brojnih klizišta u naselju Donji Bradići kod Maglaja. U prekidu je lokalni put. Tridesetak porodica odsječeno je od svijeta. Selo je bez telefonske veze, a snabdijevanje vodom je otežano. Mještani traže pomoć u uklanjanju nanosa zemlje i kamenja s puta.

U Općini ističu kako će uputiti mehanizaciju da oslobodi seoski put uprkos činjenici da je na ime sličnih zahvata do sada u budžetu napravljen dug veći od milion maraka.

 

Nakon neprospavane noći preostali stanovnici Donjih Bradića danas pokušavaju sami raščistiti put do sela. Od 107 porodica, koliko ih je ovdje živjelo do pokretanja klizišta u maju prošle godine, danas ih je tu tridesetak.

 

Posljednje kiše aktivirale su jedno od brojnih klizišta u naselju Donji Bradići kod Maglaja. U prekidu je lokalni put. Tridesetak porodica odsječeno je od svijeta. Selo je bez telefonske veze, a snabdijevanje vodom je otežano. Mještani traže pomoć u uklanjanju nanosa zemlje i kamenja s puta, javila je Federalna TV.

 

Podsjećamo, portal maglajinfo.com prije nekoliko dana upozoravao je na stanje u kome se dio lokalnog puta prema Donjim Bradićima nalazio, danas je ova putna komunikacija ponovo blokirana. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.