Dvije hiljade volontera aktivno čisti Maglaj

23.05.2014. 14:54 0

Glavne ulice smo uspjeli očistiti, nažalost smeće nam predstavlja problem, jer vrijedni građani izbace iz svojih kuća sve ono što je uništeno, pa se stalno borimo da to uklonimo iz grada, kazao je Mehmed Mustabašić načelnik Općine Maglaj za bh. novinsku agenciju Patria (NAP).

 

- Napravili smo privremene deponije, dva bagera rade na deponiji da se to uredi. Ide to svojim tokom dosta solidno – kaže Mustabašić ističući da imaju pomoć iz jedne sarajevske firme sa 32 mašine, dok im je iz Breze stiglo 12 kao ispomoć.

 

On je istakao da je Dom zdravlja profunkcionirao, a da bi u narednim danima dosta toga trebalo proraditi. Situacija sa hranom je dosta bolja, zahvaljujući stalnoj pomoći koja pristiže u Maglaj.

 

- Obišli smo skoro svaki djelić općine, dijelimo hranu ljudima, radila je jučer kuhinja iz Prnjavora spremila je 10.000 toplih obroka. Mi ovdje imamo i do 2.000 volontera koji trebaju jesti. Hrane ima dovoljno, ali sve se brzo podijeli – kaže Mustabašić.

 

Stanje s klizištima u maglajskoj općini je još uvijek zabrinjavajuće, posebno u naselju Kosova.

 

- Angažovali smo stručnjake, veliku količinu vode smo izvukli. Za desetak dana pokušat ćemo sa Direkcijom za cesta osposobiti tzv. stari put kako bi se osposobila cesta M-17 da se saobraća barem jednom trakom  - naglasio je on.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.