Maglajinfo.com
vijesti maglaj 7846

Džamija i bunar u Obali Slonovače nosit će ime Merjeme Salkić

14.02.2017. 19:43 0

U mjesecu februaru, nekoliko aktivista/humanista pokrenula je akciju za izgradnju džamije sa bunarom u dalekoj afričkoj državi Obali Slonovače. Veliki broj ljudi dao je svoj doprinos i donacijom učestvovao u ovom projektu, navodi Aldin Kajmaković, jedan od koordinatora ovog projekta na društvenoj mreži Facebook.

- Iako, neizmjerno sretni, zbog realizacije projekta, tužni smo, jer smo ovih dana, na putu za mekteb, izgubili jednu malu čistu dušu. Izgubili smo našu malu muminku, Bošnjakinju, Merjemu Salkić. Uz molbu Allahu, dž.š., da sačuva našu djecu, odlučili smo da našu bosansku džamiju nazovemo “Džamija Merjeme Salkić iz Bosne”. Pored džamije, dozvolom njenih roditelja, naš 100-ti bunar nosit će ime ovog dragog bića, navodi Aldin Kajmaković na svom facebook profilu.

Podsjećamo, grupa pojedinaca i Udruženja građana prikupljaju sredstva za izgradnju bunara za vodu u afričkim zemljama i upravo 100-ti bunar će nositi ime Merjeme Salkić iz Maglaja, koja je vraćajući se iz mekteba u subotu izgubila život u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M-17.

Ukoliko želite pomoći projekat izgradnje bunara za vodu i džamije u Obali Slonovače možete se putem facebooka javiti koordinatorima projekta Aldinu Kajmakoviću i Harisu Hećimoviću.  

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.