maglajinfo.com
vijesti maglaj 2355

Džemat Kopice: U petak predavanje Mustafe ef. Spahića

6.12.2016. 19:59 0

Medžlis islamske zajednice Maglaj, džemat Kopice u petak, 09. decembra organizuje predavanje, a predavač je Mustafa ef. Spahić.

Predavanje će biti održano u petak, 09. decembra u 18,15 sati u džamiji u džematu Kopice. 

- Bujrum, budite naši dragi gosti, poručuju iz ovog džemata.

Mustafa ef. Spahić rođen je 2. novembra 1950. godine u Puhovcu kod Zenice.

U rodnom kraju, Arnautima i Babinu, završava osnovnu školu, u Sarajevu Gazi Husrev-begovu medresu (1973.) i Fakultet političkih nauka (1978.).

U martu 1983. godine, uhapšen je i osuđen u grupi od “trinaest muslimanskih intelektualaca” na pet godina zatvora. Iz zatvora u Foči vraća se u Sarajevo 1986. i nastavlja misliju imama, hatiba, i muallima.

Od 1993. godine u Gazi Husrev-begovoj medresi je predavao Sociologiju, Povijest islama i Ahlak. Obavlja hatibsku dužnost u džamiji Hasan Čoban zade u Sarajevu.

Objavio je veliki broj djela iz oblasti islama, socijologije, te mnoge osvrte na aktuelna dešavanja i probleme u bosanskohercegovačkom društvu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.