Džemat Novi Grad darovao prvo novorođenče

25.02.2014. 14:43 0

Prije nekoliko sedmica prenijeli smo vijest o odluci koju je donio džema'tski odbor Džema'ata Novi grad o darovanju svakog novorođenčeta koje se od donošenja odluke u narednom periodu u tom Džema'atu rodi. Prije nekoliko dana Davud Husejnović bio je prvi čijim roditeljima je uručen ovaj skromni poklon.

Davud Husejnović, od oca Reufa i majke Arse prvo je darovano novorođenče džema'ta Novi grad.

Shodno odluci Džema'tskog odbora džemata Novi grad o darivanju svakog novorođenčeta sa 100 KM čiji su roditelji članovi Islamske zajednice u ovom džematu, Nevres ef. Hodžić posjetio je porodicu Husejnović Reufa i njegove supruge Arse. Ova sretna porodica je pored prvorođenog sina Ahmeda od prije deset dana postala bogatija za još jednog člana - sina Davuda.

 

U ugodnoj kućnoj atmosferi Nevres - efendija je malom Davudu proučio ezan i ikamet te ispred džema'ta uručio novčani dar.

 

Podsjećamo, džema'atski odbor džema'ata Novi Grad odlučio je roditeljima svakog novorođenčeta, kao dar istom darovati 100 KM prilikom upisa novorođenčeta u džema'atsku matičnu knjigu rođenih u Vali Recep Yazicioglu džamiji. Kako bi roditeljima novorođenog djeteta bilo isplaćeno 100 konvertibilnih maraka roditelji trebaju biti članovi Islamske Zajednice, trebaju imati potvrdu o uplati iznosa članarine za tekuću godinu, te da iskažu interes za ovaj dar prije nego novorođeno dijete napuni 3 mjeseca života.

 

Preuzimanje ovog poklona ranije treba ugovoriti sa imamom, hatibom i mualimom Nove Gradske džamije. Također Imam će biti obavezan proučiti djetetu ezan i ikamet na desno i lijevo uho. Preuzimanje dara može se obaviti u džamiji ili u domu porodice. Ova odluka džema'atskog odbora primjenjuje se od 1.1.2014. godine. Darovi će biti isplaćivani iz redovnih prihoda džema'ata Novi Grad a ne od ukupljene članarine.

 

Iskrene čestitke roditeljima, a Džema'tu Novi Grad priznanje za ovakve i slične poteze.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.