maglajinfo.com
vijesti maglaj 903

Dženazi mujezina hadži Mustafe Ahmetagića prisustvovali brojni građani Maglaja

12.06.2015. 19:06 0

Mujezinu hadži Mustafi Ahmetagiću, koji je jučer preselio na ahiret u 87-oj godini života danas je poslije ikindija-namaza klanjana dženaza ispred Kalavun Jusuf-pašine Kuršumlija džamije, a ukop je obavljen na mezaristanu ''Orsopovac''.

Posljednjem ispraćaju hadži Mustafe Ahmetagića pored rodbine prisustvovao je veliki broj imama, njegovih kolega, prijatelja i građana iz Maglaja ali i drugih krajeva Bosne i Hercegovine. 

Mujezin hadži Mustafa Ahmetagić, decenijama je sa munare Kuršumlije džamije pozivao vjernike na namaz, i čovjek je o kome više od riječi govore njegova djela koaj je činio tokom svog životnog vijeka.

Bio je iskren čovjek i odan svome narodu, vjeri i državi, svojoj porodici i Islamskoj zajednici, a džamija Kuršumlija kojoj je hizmetio decenijama unazad bila mu je draža kako je znao kazati od zjenice oka.

Dženazu-namaz predvodio je Salih ef. Begović iz Gračanice, sestrić rahmetli Mustafe, a glavni maglajski imam Izudin ef. M. Kruško održao je prigodan govor.  

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.