maglajinfo.com
vijesti maglaj 2110

EKSKLUZIVNO: Prva hutba iz Jusuf-pašine Kuršumlije džamije

13.01.2014. 17:21 0

'Poštovani gledatelji esselamu alejkum i dobro došli u Maglaj, bilo kojim putem da krenete prelijep pejsaž Bosne i Hercegovine i još ljepši gradovi, jedan od takvih je i Maglaj' kazao je voditelj RTV Igman na početku priloga.

VIDEO

Prva džuma-namaz u staroj drevnoj Kalavun Jusuf-pašinoj Kuršumliji džamiji klanjana je u petak 27. decembra 2013. godine, a istoj su prisustvovali novinari MTV Igman.

 

Na početku priloga voditelj MTV Igman predstavio je u najljepšem svjetlu šestostoljetni grad, i toplo preporučio da se posjeti kako on kaže ovaj prelijepi bosanskohercegovački grad. MTV Igman prisustvovala je historijskom trenutku za naš grad, prvoj džumi-namaz koja je objavljena u staroj drevnoj ljepotici.

 

Prvu hutbu u sjajnom biseru islamske civilizacije i osmanskog sakralnog graditeljstva, punoj vjernika govorio je glavni imam Medžlisa IZ-e Maglaj Izudin ef. M. Kruško, a džumu-namaz je predvodio hafiz Hasan Atlı, ataše za vjerska pitanja pri Ambasadi Republike Turske u Sarajevu. U gore postavljenom video prilogu MTV Igman pogledajte trenutke zabilježene njihovom kamerom.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.