n. dedukić/maglajinfo.com
vijesti maglaj 18444

Eksplozija u krugu kompanije Natron-Hayat: Jedan radnik preminuo, drugi vitalno ugrožen

26.07.2016. 19:51 0

Prema informacijama kojima raspolaže portal Maglajinfo.com jutros oko 8 sati došlo je do eksplozije u krugu kompanije Natron-Hayat i to na lužnom kotlu.

11:50 - Uprava Natron-Hayata izrazila saučešće porodici smrtno stradalog radnika. 


18:32 - Prema informacijama iz Kantonalne bolnice u Zenici jedan od povrijeđenih radnika inicijala Š.A. (1980.) vitalno je ugrožen


16:25 - Video snimak ukazivanja pomoći povrijeđenim radnicima i pripreme za transport u Zenicu možete pogledati klikom ovdje


15:53 - Ljekari, medicinske sestre i vozači ambulantnih kola predvođeni direktoricom maglajskog Doma zdravlja dr. Emirom Drnda-Čičeklić jutros su velikom brzinom zbrinuli povrijeđene radnike tvornice Natron-Hayat, ukazali im prvu pomoć i spremili za transport u Kantonalnu bolnicu u Zenicu.


14:45 - Iz Kantonalnog tužilaštva potvrdili su za portal Maglajinfo.com kako je uviđaj u tvornici Natron-Hayat obavljen, a istim je rukovodio dežurni Kantonalni tužilac. 


13:50 - Premijer ZDK Miralem Galijašević posjetio je povrijeđene radnike kompanije Natron-Hayat. 


13:30 - Na fotografijama koje vam donosi portal Maglajinfo.com vidljiva su velika oštećenja na objektu u kojem se nalazi lužni kotao gdje se jutros dogodila eksplozija. 


12:15 - Kako je za Maglajinfo.com potvrđeno iz Kantonalnog tužilaštva na licu mjesta u tvornici Natron-Hayat nalazi se i dežurni kantonalni tužilac


11:56 - Kako je ispričao jedan od radnika, koji je nesporedno prije nesreće predao smjenu, pod još nejasnim okolnostima došlo je do pucanja cijevi kroz koju prolazi vrela voda koja se izlila direktno na kotao što je izazvalo eksploziju.


11:10 - Prema informacijama iz firme "Natron-Hayat", stručni ljudi su na terenu i vrše uviđaj oko cijelog slučaja i tek kada se cijela situacija ispita, onda je planirano da se ovlaštena lica obrate javnosti.


10:47 - U Odjel urgentne medicine Kantonalne bolnice Zenica primljeno je sedam pacijenata sa povredama koje su zadobili navodno na radnom mjestu u fabrici „Natron-Hayat“ Maglaj pri nekoj jakoj ekspolziji, saopćeno je iz zeničke bolnice. Prvi pacijent S. E. (1954.g.) je dovezen bez znakova života sa vidnim opekotinama čitavog tijela a posebno glave i grudnog koša sprijeda. 


10:03 - Iz MUP-a ZDK za portal Maglajinfo.com su potvrdili informaciju da je jedan radnik preminuo nakon jutrošnje eksplozije. Potvrđeno je također da je jedan radnik teže povrijeđen ali izvan životne opasnosti, dok su četiri radnika zadobila lakše tjelesne povrede. 


09:45 - U firmi Natron-Hayat Maglaj, u kojoj je jutros došlo do eksplozije u blizini kotla, sedam osoba je povrijeđeno i izvršene su vanredne intervencije zbog pružanja pomoći stradalim u tom preduzeću. Kako je potvrđeno Feni iz Operativnog centra Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Maglaj svi povrijeđeni su upućeni u Kantonalnu bolnicu Zenica.


09:30Uzroci nesreće bit će poznati naknadno, nakon što se završi uviđaj. Kako saznajemo o ovom slučaju upoznato je i Tužilaštvo ZDK. 


09:20 - Kako nezvanično saznaje portal Maglajinfo.com jedan od sedam radnika koji je bio i najteže povrijeđen preminuo je na samom ulazu u Zenicu. Nezvanično, radi se o osobi inicijala S.E.. 


08:55 - Iz Kantonalne bolnice u Zenici kazali su da su povrijeđeni radnici tek primljeni te da se utvrđuje stepen povreda.


08:53Kako je potvrđeno Feni iz Operativnog centra Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Maglaj svi povrijeđeni su upućeni u Kantonalnu bolnicu Zenica.


08:50 - "Dogodila se eksplozija lužnog kotla u kompaniji Natron Hayat, a povrijeđeno je sedam radnika, koji su prevezeni u Kantonalnu bolnicu u Zenici", potvrdila je za medije Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Prema informacijama kojima raspolaže portal Maglajinfo.com jutros oko 8 sati došlo je do eksplozije u krugu kompanije Natron-Hayat i to na lužnom kotlu. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.