maglajinfo.com
vijesti maglaj 2667

Eldis Kusur novi predsjednik SDA Maglaj

15.12.2019. 19:42 0

Na danas održanoj Izbornoj/konstituirajućoj skupštini SDA Maglaj za mandantni period 2019.-2023. godine izabrano je novo rukovodstvo ove Općinske organizacije.

Skupština je održana u Sali Općinskog vijeća Doma kulture ''Edhem Mulabdić'' a istoj je prisustvovalo 59 od 60 izabranih delegata iz skoro svih Mjesnih odbora. 

Sjednicu je nakon himne BiH i SDA otvorio dosadašnji predsjednik OO SDA Maglaj Muhamed Osmić a zatim su se delegatima obratili gosti na današnjoj sjednici i to Amar Nuhan, Amir Kurtić, predsjednik OO SDA Tešanj i Miralem Galijašević, predsjednik Kantonalnog izvršnog odbora SDA ZDK. Sjednici je prisustvovao i Jasmin Devedžić u svojstvu predsjednika Izborne komisije SDA ZDK. Prigodno obraćanje imao je i dosadašnji predsjednik OO SDA Maglaj Muhamed Osmić.

Delegati su nakon upoznavanja s načinom i procedurama pristupili glasanju za predsjednika Općinske organizacije SDA Maglaj a kandidati su bili Emira Drnda Čičeklić i Eldis Kusur.

Nakon glasanja birački odbor utvrdio je da je novi predsjednik OO SDA Maglaj Eldis Kusur koji je dobio povjerenje 36 delegata dok je Emiru Drndu Čičeklić podržalo njih 23. 

- Zahvaljujem dragom Bogu koji je udahnuo u mene život a zatim i na svemu ostalom. Hvala vama na podršci. Bit ću predsjednik svih vas i na sve vas računam. U jedinstvu je snaga - kazao je u kratkom obraćanju nakon izbora Kusur.

Izabrana su i nova dva potpredsjednika OO SDA Maglaj i to Edib Delić i Safet Jašić dok su novi članovi Izvršnog odbora: Adis Abdurahmanović, Selma Avdić, Nagib Hasanić, Amir Hasaković, Edin Salatović, Senadin Skejić, Fuad Čičkušić i Vanesa Ibrahimefendić.

Izvršni odbor (15 članova) osim izabranih članova po funkciji čine i predsjednik općinske organizacije, potpredsjednici i sekretar, predsjednik kluba vijećnika, predsjednica organizacije žena SDA i predsjednik Asocijacije mladih. 

Delegati skupštine jednoglasno su predložili i podržali Miralema Galijaševića za novog/starog predsjednika KIO SDA ZDK a za potpredsjednike odnosno Izvršni odbor predloženi su Emira Drnda Čičeklić i Eldis Kusur. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.

@maglajinfo.com

Možemo li našu BiH predstaviti uz #AroundBosnia? Must see places idemo! Ljeto ćemo svakako provesti većinom u BiH. https://t.co/bfO9SoSAj9

@maglajinfo.com02.06. - 23:06h