Epidemiološka situacija na području Maglaja pod kontrolom, mole se građani na oprez

13.06.2014. 14:38 0

S obzirom na neutemeljene izjave pojedinaca plasirane zadnjih dana u javnosti o teškoj zdravstvenoj slici stanovništva u Maglaju, Krizni štab za zdravstvo dostavio je Kantonalnom štabu civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona izvještaj o epidemiološkoj situaciji na području Kantona.

U izvještaju, koji je nastao na osnovu svakodnevnih obilazaka terena od strane ovlaštenih epidemiologa, situacija na području Kantona, osobito na području općine  Maglaj i dalje je  stabilna i pod kontrolom. No, uzimajući u obzir okolnosti koje još uvijek vladaju na teritoriji Općine Maglaj, situacija je nesigurna, ali ukoliko se kontinuirano provode protivepidemijske mjere i građani slijede data uputstva, Krizni štab za zdravstvo ne očekuje pogoršanje situacije.

 

Inače, u toku su aktivnosti na provođenju dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na području cijelog kantona sa posebnim naglaskom na područja ugrožena posljednjim poplavama. Krizni štab za zdravstvo također napominje da dosada nije bilo smrtnih slučajeva niti zaraznih bolesti u obimu većem nego što je to uobičajeno za ovo doba godine, što najbolje govori o neutemeljenosti izjava pojedinaca o teškoj epidemiološkoj situaciji na području Kantona.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.