maglajinfo.com
vijesti maglaj 1736

Novi izgled Doma zdravlja

Evo kako izgledaju obnovljene prostorije Doma zdravlja u Maglaju

30.07.2015. 16:39 0

Zahvaljujući EU Programu za oporavak od poplava koji je pokrenut sa ciljem da se omogući normalizacija životnih uslova u lokalnim zajednicama i osigura da pomoć stigne do najugroženijih nakon poplava u maju 2014. u Maglaju je do sada uloženo skoro 4 miliona eura.

Dom zdravlja jedna je od institucija koja je zahvaljujući sredstvima Programa Evropske unije (EU) za oporavak od poplava, ali i brojnim drugim donatorima, organizacijama, Vladama država, dobila novi izgled.  

Dr. Emira Drnda-Čičeklić, direktorica Doma zdravlja koji pruža zdravstvene usluge za 43.000 stanovnika sa područja opštine Maglaj nije krila zahvalnost prema donatorima prilikom jučerašnjeg otvaranja ove Javne ustanove.

- Poslije katastrofalnih poplava materijalne štete koje smo pretrpjeli u prvi mah su bile nesagledive. Međutim zahvaljujući pomoći Evropske unije, sada imamo potpuno obnovljenu  zgradu Doma zdravlja. Dvije etaže koje su bile poplavljene su potpuno sanirane i obnovljene, a riješen je i dugogodišnji problem zagrijavanja objekta. Također su uvedene mjere energetske efikasnosti i sada imamo novu fasadu i vanjsku stolariju. Kao rezultat, sada imamo jedan funkcionalan i lijep objekat, koji pruža mnogo bolje uslove za rad uposlenih, a samim time i daleko bolje uslove zdravstvene zaštite nego prije. Ovom prilikom se u svoje ime u ime zaposlenika Javne ustanove „Doma zdravlja“ Maglaj zahvaljujem EU na pruženoj pomoći bez koje sami nikada ne bismo mogli sanirati posljedice poplava, kazala je direktorica JU Dom zdravlja Maglaj za medije.

U foto galeriji pogledajte kako izgledaju obnovljene prostorije Doma zdravlja u Maglaju.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.