maglajinfo.com
vijesti maglaj 6381

FERK: Dozvola za proizvodnju električne energije maglajskom Natron-Hayatu

10.04.2017. 19:39 0

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK izdala je na današnjoj sjednici Dozvolu za proizvodnju električne energije podnositelju zahtjeva Natron-Hayat d.o.o. Maglaj.

Prema ovoj dozvoli Natron-Hayat d.o.o. je ovlašten obavljati proizvodnju električne energije u proizvodnim objektima Energana 1, s predviđenom godišnjom proizvodnjom električne energije 148.800 MWh (megavat sati) i Energana 2, predviđene godišnje proizvodnje električne energije 187.680 MWh, a proizvodni objekti se nalaze u sastavu kompleksa Natron-Hayat, saopćio je FERK.

Dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima OIE izdata je podnositelju zahtjeva Sunce, vlasnice Ane Kudić iz Mostara, a riječ je o solarnoj fotonaponskoj elektrani "Raštani“, predviđene godišnje proizvodnje 10,19 MWh.

Usvojen je Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenjima obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva Djelatnost srodna obrtničkoj – Slavinovići I, vlasnika Selvera Memića iz Tuzle.

Kada je riječ o dozvolama za rad iz sektora naftnog gospodarstva, na današnjoj su sjednici u opću raspravu upućena dva nacrta dozvola za rad (licencija) za transport naftnih cestovnim prometom, te dva nacrta dozvola za rad (licencija) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om. Svi nacrti dozvola u postupku opće rasprave mogu se dobiti svakim radnim danom od 11.00 do 13.00 sati u sjedištu FERK-a ili preuzeti na web stranici FERK-a, a rok za slanje pisanih komentara na nacrte dozvola, kao i za podnošenje zahtjeva za status umješača je do 20. april.2017. do 12.00 sati.

FERK je donio i rješenje po zaprimljenoj žalbi kupca JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, te Zaključak po zahtjevu za izdavanje dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a za podnositelja zahtjeva DOO Ibrahimović Bosanska Krupa.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.