maglajinfo.com
vijesti maglaj 3112

Fikret Hodžić: 'Hvala Maglaj.'

11.04.2014. 06:30 0

Večeras je u velikoj sali DK 'Edhem Mulabdić' u organizaciji JU Opće Biblioteke Maglaj održana promocija knjige 'I ja sam iz Srebrenice' autora Fikreta Hodžića, poznatog novinara i voditelja na Hayat TV. Pred nekoliko stotina Maglajlija i Maglajki Fikret je večeras pričao o svom djelu i činjenicama na osnovu kojih je istu pisao.

"Moj uspjeh je moja osveta, a moja osveta je moja knjiga" dio je iz knjige koja nosi naziv "I ja sam iz Srebrenice", čiji je autor novinar i voditelj Hayat TV-a Fikret Hodžić, a koja je večeras promovirana u dupke punoj kino sali DK. 

 

Fikret Hodžić večeras je pred nekoliko stotina Maglajlija i Maglajki u velikoj sali DK 'Edhem Mulabdić' govorio o svome životu i o svojoj knjizi koja je nastajala dvije godine, te je večeras Maglajlije i Maglajke razgovarajući sa prof. Ninom Salkić, upoznao sa svim strahotama kroz koje je prolazio tokom agresije na našu zemlju i vremenu kada je izgubio oca Ibrahima, čiji ostaci ni dan - danas nisu pronađeni.

 

Fikret Hodžić u svojoj je knjizi opisao djetinjstvo u Srebrenici, golgotu tog grada i ljudi u njemu. Fikret je imao samo 11 godina, i s majkom je tada zajedno sa desetomjesečnim bratom iz Srebrenice izašao konvojem. Njegov otac je ostao u Potočarima. Posmrtne ostatke njegovog oca još nisu pronašli. Fikret je inače i večeras u Maglaju ponovio da je njegova knjiga njegova osveta.

 

Kao izvrsni domaćini pokazale su se večeras Maglajlije i Maglajke, koje su još jednom pokazale da Srebrenicu i strahote kroz koje su i oni prolazili ne žele tek tako baciti u zaborav.  

 

Jedna od prisutnih, Sabina Džanbegović na facebook event-u koji je kreirala maglajska Biblioteka napisala je: "Hvala vam za ovo divno veče kojim ste nas počastili prisustvom jednog običnog, a tako velikog čovjeka koji daje nadu za bolju budućnost i vjeru da ipak nije sve baš tako crno. Koliko god bila teška tema, čovjek se mora i nasmijati, valjda to tako mora biti."

 

Fikret se nakon promocije osim uživo i putem svojih oficijalnih facebook i twitter profila zahvalio svim Maglajlijama i Maglajkama koji su došli i popratili promociju njegove knjige riječima: "Hvala Maglaj."

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.