maglajinfo.com
vijesti maglaj 1615

Mještani ogorčeni

Fojnica prijeti objektima u Donjim Bradićima: Niko ništa nije poduzeo kako bi se korito očistilo

1.06.2019. 16:07 0

Jaka kiša koja pada danas na području općine Maglaj uzrokovala je povećanje vodostoja rijeka i formiranje vodenih bujica.

Rijeka Fojnica koja je 13. maja u naselju Donji Bradići poplavila nekoliko stambenih objekata a više njih ugrozila danas ponovo unosi nemir među mještane ovog naselja.

Umjesto jednog rijeka Fojnica sada ima nekoliko korita a sve to je posljedica nanosa zemlje, kamenja i drveta od 13. maja koji nisu očišćeni.

Danas mještani Donjih Bradića ponovo strahuju za njihove domove. Ogorčeni su neradom i nebrigom lokalne vlasti. 

- Već dvadeset dana mještani Fojnice uz ustoimenu rijeku mole da se lokalna vlast pobrine i mašinom očisti nanose rijeke Fojnice od zemlje i kamenja obzirom da ista sada više ne ide njenim koritom već kroz dvorišta naših kuća ali do danas niko ništa nije uradio. Išli smo u Općinu ali svi su gluhi na naše zahtjeve i danas opet evo brinemo poslije ovih kiša hoće li voda ući u naše domove - izjavila je Adina Topčić za Maglajinfo.com.

Kasim Topčić kaže kako će rijeka Fojnica konstantno praviti probleme sve dok Općinski načelnik ili neko iz Općine ne reaguje te dok se nanosi ne očiste. 

- Ovo je se moglo riješiti za tri dana, da se očisti korito. Ljudski faktor je ovo uzrokovao a ljudski faktor je i rješenje, da se pošalje mašina koja će ovo očistiti - kazao je Topčić za Maglajinfo.com. 

Ukoliko vodostaj Fojnice bude rastao u naselju Donji Bradići moglo bi biti ugroženo 12 stambenih jedinica. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.