maglajinfo.com
vijesti maglaj 1467

FZZZ i Služba za zapošljavanje ZDK

Potpisan sporazum o realizaciji projekta ''Formiranje Regionalnog centra za fizijatriju u Maglaju''

14.11.2016. 16:09 0

Prošle sedmice Služba za zapošljavanje ZDK i Federalni zavod za zapošljavanje potpisali su novi Sporazum o realizaciji projekta ''Formiranje Regionalnog centra za fizijatriju u Maglaju''.

Na zajedničku inicijativu Službe za zapošljavanje ZDK, Saveza civilnih žrtava rata ZDK i JU “Dom zdravlja“ Maglaj izrađen je Projekt ,,Formiranje regionalnog centra za fizijatriju u Maglaju“. Potpisom Sporazuma, Služba je putem Federalnog zavoda za zapošljavanje osigurala finansijska stredstva u iznosu od 27.207,84 KM za  jednogodišnju bruto plaću za dva buduća fizijatra koja će raditi u Domu zdravlja Maglaj.

- Ovo je samo početak formiranja fizijatrije u Maglaju koja bi, u narednom periodu, trebala prerasti u Regionalni centar za fizijatriju ne samo za civilne žrtve rata, već i sve druge osobe sa invaliditetom sa područja Maglaja, Žepča, Zavidovića, Tešanja, Doboj Juga i Usore, naglasio je Marinko Kelavić, voditelj Projekta.

Po ovom Projektu uskoro slijedi i potpis novog, međusobnog ugovora Službe sa JU Dom zdravlja Maglaj kojim će se definirati međusobni odnosi, a u vezi sa finansiranjem novih uposlenika, fizijatara.

Ukupna vrijednost Projekta je cca 50.000 KM, a uz učešće FZZZ svoj doprinos ovom Projektu će dati i Dom zdravlja Maglaj te Ministarstvo zdravstva ZDK.

- Ovo je treći projekt kojeg smo, u protekla tri mjeseca, odobrili Službi za zapošljavanje ZDK i još jedan pokazatelj kako se zajedničkom koordinacijom mogu rješavati vrlo bitni problemi na području Zeničko-dobojskog kantona, izjavila je Helena Lončar, direkotrica Federalnog zavoda za zapošljavanje.

- Potpisu ugovora su prisustvovali i Snježana Dedić, stručna suradnica za projekte iz FZZZ te Emir Džafić, predsjednik Upravnog odbora i Sehadet Hadžić, načelnik Odsjeka za zapošljavanje Službe, saopćeno je iz Službe za zapošljavanje ZDK. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.