maglajinfo.com
vijesti maglaj 1845

FOTO: Predbajramsko druženje članica Aktiva žena Medžlisa Maglaj

11.09.2016. 19:59 0

Iako je preteklo nenametljivo, Aktiv žena MIZ-a Maglaj ostavio je mnoštvo događaja iza sebe u prethodnom periodu. Cilj aktivnosti je svestrana edukacija žena, druženje, upoznavanje i afirmacija lijepe riječi. Da sve nije ostalo samo na riječima, dokazale su djelom organiziravši mnogobrojna predavanja, ali i formiravši hor ilahija i kasida pod nazivom ,,Firdevs''.

Jučer su članice Aktiva u prostorijama divanhane MIZ-a Maglaj organizirale predbajramsko druženje u sklopu kojeg je najavljen nastavak redovnih tribina i predavanja. Upravo je ovomjesečni susret bio prvi od novih događaja budućeg rada, te je obilježen prezentacijom pod nazivom ,,Retro: dosadašnje aktivnosti''.

Prezentacija je sadržavala sve održane seminare, predavanja i predstavljanja, ali je dopunjena prigodnim poklonom za našu sugrađanku koja je odlučila mahramu uzeti kao svakodnevni stil i sastavni dio privatnog i javnog života. Uz vrsnu prezentaciju i iznenađujući poklon, odličnoj atmosferi doprinio je repertoar ilahija hora ,,Firdevs''.

Dosadašnje iskustvo i uspješan rad obećava itekako kvalitetan sadržaj na zadovoljstvo svih simpatizerki i učesnica Aktiva. Svakako, sve žene su dobro došle, bez obzira na nacionalnost ili vjersku pripadnost.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.