maglajinfo.com
vijesti maglaj 4212

Francuska obnovila kino salu u Maglaju, svečano otvaranje 19. oktobra

18.10.2016. 13:44 0

U srijedu 19. oktobra, francuska ambasadorica u BiH učestvovaće u otvaranju obnovljene kino sale u Maglaju zajedno sa g-đom Ana Luiza Thompson-Flores, direktoricom regionalnog ureda UNESCO-a za Evropu, i predstavnicima lokalnih vlasti.

Nakon poplava iz 2014. godine, Francuska je  donirala 2 miliona KM za obnovu najugroženijih ustanova kulture, posebno u Maglaju, Doboju i Šamcu. Ove projekte realizovao je UNESCO.

U Maglaju, Francuska i UNESCO su obnovili Dom kulture i opremili ga novom kino salom koja će biti jedna od najmodernijih u Bosni i Hercegovini. 

- Nakon otvaranja kino sale uslijediće projekcija francuskog filma ,,Želim biti glumica''  i otvaranje izložbe fotografija ,,Ici prochainement'' uz prisustvo autora, francuskog umjetnika Albana Lecuyera, potvrdili su portalu Maglajinfo.com iz Ambasade Francuske.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.