maglajinfo.com
vijesti maglaj 1907

FUCZ: U toku prijave i sumiranje šteta nakon nevremena koje je zahvatilo naselja novošeherskog kraja

11.08.2016. 15:39 0

Na području Zeničko-dobojskog kantona u općini Maglaj u informaciji šefa Službe civilne zaštite Maglaj, navodi se da je u srijedu 10. augusta u vremenu od 16,30 do 17,00 sati, područje općine Maglaj, Novošeherski kraj, zadesilo nevrijeme praćeno gradom, tako da su i okolne MZ-e, takođe zahvaćene nevremenom u kome su stradali plastenici, voće, povrće, nastala su oštećenja na automobilima u vidu polupanih stakala, a također i na stambenim objektima došlo je do oštećenja, gdje ima dosta polupanih crijepova.

- U toku su prijave i sumiranje šteta koje se vode u Službi civilne zaštite Maglaj, čiji su predstavnici bili na licu mjesta, neposredno nakon padavina, navodi se u Redovnom izvještaju Federalne uprave civilne zaštite o stanju u Federaciji BiH tokom protekla 24 sata.

U općini Maglaj vatrogasci su imali dvije tehničke intervencije, i to u ulici Aleja Ljiljana, gdje je uklonjeno porušeno stablo od udara vjetra, te jutros u 05.27 sati na putu M-17, gdje su vatrogasci vršili izvlačenje unesrećenih iz vozila prilikom saobraćajne nesreće na lokalitetu Bistrice. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.