Marinko Kelavić
vijesti maglaj 909

Biciklijada i kamp u Galovcu

Galovac: Za vikend više stotina posjetitelja uživalo u čarima bosanskih krajolika

1.07.2015. 22:45 0

Planinarsko-ekološko i sportsko rekreacijsko društvo ''Oaza mira'' Maglaj, uz pomoć svojih partnera, Planinrasko-skijaško društvo ''Smajlovac'' Maglaj, vrlo uspješno realizira sve planirane aktivnosti iz Projekta ''Sportske akcije za sve nacije i generacije''.

Uz završenu Malu školu za mažoretkinje i Malu školu tenisa, protekli vikend ponovo je Oaza mira u Galovcu bila stjecište brojnih ljubitelja prirode, kampiranja, biciklizma, nogometa.

U samo dva dana vikenda više stotina posjetitelja je uživalo u neiscrpnim čarima bosanskih krajolika. Vrijedno je spomenuti da su svi kamperi, potpuno besplatno, imali osigurane placeve za šatore, priključak na struju, vodu, večeru te nesmetano koristili sve sportskorekreacijske sadržaje u Galovcu.

Ništa manje interesantno nije bilo niti na Biciklijadi „Galovac-tour 2015.“ koja je okupila dvadesetak odvažnih dječaka i djevojčica. Uz policijsku pratnju i prvu pomoć, vozila se osmokilometarska tura na relaciji Galovac- Tujnica- Čusto Brdo- Strupina – Galovac. Ova, dosta kratka i lakša-brdovita, staza za početnike je prepuna živopisnih prizora koji vrlo impresivno djeluju pri svakom okretanju pedala.

Uz neizostavni kuhani grah, roštiljadu, logorsku vatru i kratko predavanje o ekologiji i značaju sportske rekreacije u prirodi, sudionici Galovac kampa će zasigurno još dugo pamtiti ovo druženje. Ovo je najbolji pokazatelj da općina Maglaj i BiH imaju vrlo dobre potencijale za razvoj sportsko-rekreacijskog i ruralnog turizma.

Naravno, u svemu treba biti jako uporan ali i jako strpljiv jer mijenjati dugogodišnje, staromodne, navike i svijest kod naših ljudi nimalo nije zahvalno, osobito ako su u pitanju ovakvi, za naše podneblje potpuno inovativni, pristupi zdravom provođenju slobodnog vremena.

Na kraju, organizatori se zahvaljuju svim sudionicima Galovac kampa, policijskoj ophodnji iz Maglaja, brojnim maglajskim i žepačkim portalima, RTV Maglaj, a posebno Europskoj uniji, iz čijih se sredstava i financira ovaj projekt, te implementatoru Projekta UNDP-u.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.