Gdje se najčešće slikamo u Maglaju?

9.04.2014. 13:32 0

Interaktivni sajt Sightsmap otkrio je koja su mjesta na svijetu načešće fotografisana. U obzir se uzimaju poznati historijski objekti, ali i poznate lokacija sa kojih se "okida" fotoaparat. Pored poznatih landmarka u New Yorku, Parizu ili Veneciji mi ćemo se osvrnuti na našu zemlju, a posebno na Maglaj.

Maglaj

 

Što se našeg grada tiče najatraktivnija odnosno najzastupljenija lokacija je Maglajska gradina, zatim slijedi Kuršumlija džamija, te treća najzastupljenija lokacija je Wisa Shopping centar i "Vali Recep Yazicioglu" džamija.

 

Sarajevo

 

Prema Sightsmapu u glavnom gradu BiH najviše se fotografiše Begova džamija, zatim Katedrala Srca Isusova, mjesto Sarajevskog atentata, pa Vijećnica, Vječna vatra, ATT, Žuta tabija i Skenderija.

 

Banja Luka

 

U Banja Luci najviše se fotka Crkva Krista Spasitelja, zatim Kastel, pa Gospodska ulica, zgrada Vlade RS i džamija Ferhadija.

 

Mostar

 

U Mostaru se dakako najviše "okida" sa Starog Mosta, pa Mehmed-pašina džamija, Španski trg i Kriva ćuprija.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.