N. Dedukić/maglajinfo.com
vijesti maglaj 1095

10 godina sa vama sa Bosnom u srcu

GFA ''Maglaj'' u srijedu kulturnom manifestacijom obilježava 10. godišnjicu rada

21.11.2015. 17:08 0

Gradski folklorni ansambl ''Maglaj'' u srijedu će u Sportskoj dvorani u Maglaju kulturnom manifestacijom pod nazivom ''10 godina sa vama sa Bosnom u srcu'' obilježiti 10. godišnjicu uspješnog rada te 25. novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Kako je za naš portal potvrdio predsjednik GFA ''Maglaj'' Atif Spahić'' manifestacija će biti održana u srijedu, 25. novembra od 17,00 sati u maglajskoj dvorani, a u okviru programa će nastupiti tri izvođačke grupe GFA ''Maglaj'', gosti iz Turske te mladi pjevači sevdalinke iz Maglaja.  

''U okviru programa nastupit će tri izvođačke grupe Gradskog folklornog ansambla Maglaj sa koreografijama sa kojima su učestvovali na brojnim festivalima. Također u okviru programa nastupit će i atraktivna Turska folklorna grupa iz općine Nazilli, inače prijatelji našeg Ansambla sa kojima će u Maglaj doputovati visoka delegacija na čelu sa načelnikom ove prijateljske Turske općine", potvrdio nam je Spahić.

Prisutne u Sportskoj dvorani svojim izvedbama počastit će i izvođači sevdalinke Almir Delić, Jelena Pavlić, Medina Jamaković te drugi gosti iznenađenja.

 

Gradski folklorni ansambl ''Maglaj'' u srijedu će u Sportskoj dvorani u Maglaju kulturnom manifestacijom pod nazivom ''...

Posted by maglajinfo.com on Saturday, November 21, 2015

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.