maglajinfo.com
vijesti maglaj 1154

GFA ''Maglaj'' svečano obilježio Dan državnosti BiH i 10 godina uspješnog rada

26.11.2015. 16:31 0

Gradski folklorni ansambl ''Maglaj'' sinoć je u Sportskoj dvorani u Maglaju pred nekoliko stotina posjetilaca manifestacijom pod nazivom ''10 godina sa vama sa Bosnom u srcu'' obilježio 10. godišnjicu uspješnog rada i 25. novembar - Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Bio je to praznik tradicionalnih igara na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, a koje ovo maglajsko Kulturno umjetničko društvo čuva već 10 godina u kontinuitetu na čelu sa predsjednikom Atifom Spahićem. 

Prisutnim posjetiteljima predstavile su se tri grupe GFA ''Maglaj'', a prisutne su svojim izvedbama počastili i mladi interpretatori sevdalinke Almir Delić i Medina Jamaković. 

U povodu desete godišnjice uručene su i Zlatne plakete i zahvalnice a Lokmanu Özden uručeno je posebno priznanje za uspostavljanje prijateljstva između općina Ćubuk i Maglaj.

Zlatnu plaketu dobili su Općinski načelnik Mehmed Mustabašić, predsjednik GFA Atif Spahić, RTV Maglaj, koreograf Mirza Mujkić, dugogodišnja prijateljica Gradskog folklornog ansambla Bahar Emin iz Bugarske i Timur Numić.

Zahvalnice su uručene predstavnicima KUD ''Rodna gruda'' iz Dugog Sela kraj Zagreba i KUD ''Lukavica'' iz Gračanice.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.