maglajinfo.com
vijesti maglaj 1429

Družili se s učenicima maglajske gimnazije

Gimnazijalci iz Danske boravili u posjeti Maglaju

9.03.2016. 19:11 0

Gimnazijalci iz danskog grada Helsingora od 5. do 11. marta borave u posjeti Bosni i Hercegovini. U okviru te posjete oni su danas posjetili i Maglaj.

Mladići i djevojke, njih 31 rođeni 1998. godine danas su u pratnji troje profesora Jeppe Pedersen, Anders Maegard Nilsen i Mette Thorup Pedersen, u okviru posjete BiH posjetili i Maglaj.

Osim Maglaja do sada su okviru posjete našoj državi posjetili i Mostar i Sarajevo. 

S obzirom da je tema njihovog putovanja geografija, historija i sport, Cross Cultures Project Association - Open Fun Football Schools BiH organizovao je danas i održavanje sportskih igara na stadionu, radionice i druženje sa učenicima Gimnazije ''Edhem Mulabdić''.

Učenici iz Danske u pratnji kolega učenika iz maglajske gimnazije također su posjetili i spomenik dvojici vozača konvoja humanitarne pomoći danskog kontingenta UNPROFOR -a, dvadesetogodišnjeg Jimmi Nyegaarda i dvadesetjednogodišnjeg Niels Bromanda koji su 1993. godine poginuli u Maglaju, donoseći hranu narodu našeg grada.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.