Obnova ''Pobjede''

Godinu nakon poplava: Dopremljen novi parket za sportsku dvoranu u Maglaju

19.05.2015. 00:44 0

Razorne poplave koje su 15. maja 2014. godine zahvatile veći dio BiH, a potpuno potopile grad Maglaj, ostavile su stravične posljedice i na jedinoj sportskoj dvorani u Maglaju koja je bila kuća skoro svih sportskih klubova.

Danas nešto više od godinu dana poslije poplava, u dvoranu koja nosi ime "Pobjeda" dopremljen je parket koji će narednih dana biti postavljen.

Prošle godine ubrzo nakon poplava rođene Maglajlije rukometni reprezentativci braća Senjamin i Benjamin Burić koji su svoje prve rukometne korake napravili u ovoj dvorani, snimili su emotivni video o posljedicama poplava u ovoj dvorani. 

Vodena stihija poharala je ovu dvoranu. Nakon što je očišćena, ostali su goli zidovi, a šteta je procijenjena na oko 800.000 KM. Brojni sportski klubovi ostali su bez mjesta za trening, piše Patria.

Inače, sportska dvorana izgrađena je 16. aprila 1977. godine udruženim sredstvima radnih ljudi i građana Općine Maglaj kako piše na tabli koja se nalazi u dvorani.

Nadamo se da će radovi u dvorani uskoro biti završeni i da će Maglaj nastaviti davati rukometne, košarkaške, odbojkaške i druge talente.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.