maglajinfo.com
vijesti maglaj 2010

Snijeg pravi velike probleme

Građani s pravom ogorčeni: Maglajske zimske službe snijeg iznenadio u januaru

3.01.2016. 15:16 0

Snijeg koji neprestano pada od subote navečer uzrokovao je velike probleme na skoro svim putnim pravcima na području općine Maglaj.

Rad zimskih službi koje su na terenu sa nedovoljno mehanizacije i ljudstva, skoro da se i ne primijeti. 

U Maglaju trotoari su zatrpani snijegom pa su građani prinuđeni kretati se kolovozom.

Kroz neke gradske ulice kamioni s grtalicama od sinoć nikako nisu prolazili, a veliki broj prigradskih ulica također je neprohodan.  

- Gornja cesta na Omerdinom Polju je neprohodna, molim vas da pokušate reagirati. Moja majka ne može da se kreće, ima jake bolove u kičmi, i zbog neprohodnosti ceste ne može otići do Doma zdravlja, napisala nam je čitateljka. 

Kako nam javljaju čitatelji situacija na putevima po mjesnim zajednicama također je katastrofalna. 

Snijeg koji pada od subote navečer jakim intenzitetom mještani jednostavno sa mehanizacijom kojom raspolažu ne uspijevaju očistiti.

- U Čobama svake godine imamo isti problem. Prošle smo dobili posipni materijal od općine, ove ni to. Dijete moje sestre ima temperaturu 38,9 a ja se ne smijem usuditi krenuti u Maglaj automobilom, kazao nam je razočarano mještanin Čoba. 

Još nekoliko sličnih apela stiglo je na našu adresu, a građani su s pravom ogorčeni. 

Tome svjedoče i fotografije u galeriji. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.