Gračin Brijeg: Pronađena zaostala minsko-eksplozivna sredstva

4.04.2017. 13:21 0

Jučer, 3. aprila 2017. godine u Službi civilne zaštite Maglaj zaprimili su telefonsku dojavu o neeksplodiranim ubojnim sredstvima iz MZ Ulišnjak, lokalitet Gračin Brijeg, saopćeno je danas iz općine Maglaj.

Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da se radi o četiri ostavljena ubojna sredstva i to: projektil haubice kalibra 105 mm bez upaljača, tromblonska trenutna mina sa osiguračem, mina minobacača kalibra 60 mm sa upaljačem i projektil ručnog bacača.

Pronađeni NUS je obilježen standardnim oznakama, obavješteni su PS Maglaj te Kantonalni operativni centar civilne zaštite i pokrenuta je procedura uklanjanja istog.

- Ovim putem upozoravamo neodgovorne pojedince da ne ostavljaju ubojna sredstva na ovakav način, jer time direktno dovode u opasnost svoje i živote drugih. Svi koji još uvijek posjeduju neko od ubojnih sredstava, a žele da ista predaju, neka kontaktiraju Službu civilne zaštite Maglaj na telefon: 032/603-436; 032/603-029, na broj 121 - Operativni centar CZ, čime će direktno pomoći sebi i drugima, te smanjiti rizik i izbjeći neželjene posljedice - navodi se. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.