maglajinfo.com
vijesti maglaj 2469

Organizovane pomoći u sanaciji posljedica poplave još nema

Grupa građana Maglaja najavljuje blokadu magistralnog puta M-17

27.07.2014. 05:39 0

Grupa građana Maglaja okupljenih na kreiranom facebook događaju 'Protesti zbog nebrige vlasti u sanaciji posljedica poplave' najavila je za srijedu, 30. juli protestna okupljanja te blokadu magistralnog puta M-17 i to u mjestu Jelovac.

Kako se navodi u opisu događaja glavni razlozi za ovakav potez Maglajlija i Maglajki jesu loša organizacija i nebriga svih nadležnih vlasti i organa u saniranju šteta od posljedica majskih poplava.

 

Izrevoltirani građani Maglaja najavili su svoje okupljanje u 11:00 sati na maglajskoj petlji u mjestu Jelovac gdje će između ostalog tražiti uvid i transparentnost kada je u pitanju podjela svih novčanih sredstava, bijele tehnike, i druge humanitarne pomoći koja je stigla u Maglaj.  

 

S obzirom da ni nakon više od dva mjeseca nema organizovane pomoći za sve stanovnike Maglaja i okoline koji su pogođeni majskim poplavama i klizištima od svih nivoa vlasti od kojih se najveća pomoć i očekuje protestna okupljanja kao izraz nezadovoljstva mogu se smatrati opravdanim.

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.