maglajinfo.com
vijesti maglaj 7656

Pomozimo Hasanu

Hasan Isić iz Novog Šehera treba pomoć dobrih ljudi

28.08.2017. 18:01 0

Hasanu Isiću iz Novog Šehera kod Maglaja dijagnosticirana je dilataciona kardiomiopatija.

Pedesetsedmogodišnjem Hasanu Isiću iz Novog Šehera kod Maglaja dijagnosticirana je dilataciona kardiomiopatija (Cardiomyophatia Dilatativa). 

To je bolest koja se definiše kao primarna bolest srčanog mišića a osnovna karakteristika dilatacione kardiomiopatije jeste povećanje dimenzija srčanih šupljina i globalno slabljenje sistolne funkcije sa pojavom simptoma i znakova popuštanja srca.

Kako bi Hasanov organizam nastavio normalno funkcionisati i živjeti neophodna je hitna nabavka i ugradnja aparata CRT sa Pacemakerom bez defibrilatora sa pripadajućim elektrodama.

Sam aparat košta 24.500,00 KM dok bi ukupni troškovi sa ugradnjom i operativnim zahvatom u Centru za srce BH Tuzla, kao i troškovima ležanja u bolnici iznosili oko 30.000,00 KM.

S obzirom da Hasan Isić - Mize nema sredstva kojim bi mogao platiti aparat, operativni zahvat te troškove ležanja u bolnici pokrenuta je akcija prikupljanja novčanih sredstava, a koja bi trebala biti okončana 10. oktobra 2017. godine. 

Uplate u konvertibilnim markama mogu se izvršiti na žiro račun broj: 3385602503694437 otvoren kod UniCredit Banke.

Za uplate iz inostranstva otvoren je devizni račun broj: 45333147101

SWIFT Code: UNCRBA22

IBAN: BA39 3385 6028 3666 4494

Devizni račun otvoren je na ime Hasan Isić, također kod UniCredit Banke.

- Molimo da pomognete svi u skladu sa svojim mogućnostima i da podijelite ovaj apel sa svojim prijateljima, rođacima, komšijama i poznanicima kako bismo spasili još jedan ljudski život - navodi se na Facebook stranici koja je pokrenuta u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za Hasana. 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.