maglajinfo.com
vijesti maglaj 1725

Broj 123 nikada ne spava

Heroji koji 24 sata spašavaju živote i imovinu: Pripadnici PVJ Maglaj

30.12.2014. 15:19 0

Profesionalna vatrogasna jedinica Maglaj svakim danom opravdava svoje postojanje, a pismo čitatelja koje je stiglo na našu adresu najbolji je pokazatelj kako pripadnici PVJ Maglaj danonoćno brinu o životima i imovini građana Maglaja i okoline.

"Nakon što sam osjetio miris dima u stanu i primjetio da je zid vreo te da se pojavljuju pukotine na dijelu zida gdje se nalazi odžak nisam mnogo razmišljao i odmah sam pozvao broj 123, odnosno pripadnike naše profesionalne vatrogasne jedinice jer sam posumnjao da se odžak zapalio, a imajući iskustva sa zapaljenjem odžaka te sa štetom koju može proizvesti, nisam mnogo razmišljao", navodi na početku pisma naš čitatelj. 

 

"Javio mi se dežurni dispečer i nakon što sam mu objasnio situaciju te dao određene podatke, u roku nekoliko minuta pred mojim stanom pojavili su se pravi profesionalci u svom poslu, pripadnici PVJ Maglaj", navodi se dalje u pismu. 

 

"Pripadnici su nakon provjere stanja ustanovili da odžak gori te su poduzeli mjere kako bi sprječili dalje raspirivanje vatre u odžaku, nakon toga su mi ljubazno uputili nekoliko savjeta, te mi kazali da ih ponovo pozovem da dođu opet provjeriti stanje sa zapaljenim odžakom ukoliko se situacija zakomplikuje", navodi se u pismu čitatelja našeg portala.

 

Brzom intervencijom i svojim pristupom pripadnici PVJ Maglaj, nakon majskih poplava u kojima su odigrali veliku ulogu u spašavanju života ugroženih građana, ovakvim principima rada i svojim ponašanjem stiču povjerenje kod naših građana, i na tome im čestitamo. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.