maglajinfo.com
vijesti maglaj 2089

HF EXIT: Besplatan doručak za učenike do kraja školske godine

5.11.2016. 17:09 0

Iz budžeta fonda izdvojena su sredstva za uplatu sendviča u kuhinjama maglajskih škola. U saradnji s direktorima centralnih osnovnih škola odabrani su učenici, ideja je uspješno realizirana, te je 10 učenika dobilo besplatan doručak do kraja školske godine.

Da u našem gradu postoje roditelji koji svojoj djeci daju ,predzadnju' marku za jutarnji doručak u školi, dokaz su riječi roditelja S.Z. koji kroz suze tvrdi kako se desi da djetetu ne može dati ni pola KM za školski doručak.

Uzevši u obzir da centralne maglajske škole imaju kuhinje u okviru glavne zgrade, Upravni odbor je odlučio izdvojiti novčana sredstva za uplatu cjelogodišnjeg doručka učenicima iz socijalno ugroženih porodica. Svakako, u saradnji s direktorima škola realizirana je ideja i odabrani su učenici koji spadaju u spomenutu kategoriju.

Iz budžeta fonda izdvojeno je 524,00 KM za deset osnovaca, od čega su dva učenici JU ,,Prve osnovne škole'' i njih osam su učenici OŠ ,,Maglaj''.

,,Iako zvuči nevjerovatno da učenik nema pola konvertibilne marke za doručak, oni su tu (!), među nama (!), treba ih primijetiti...'', ističe jedan od nastavnika.

Kao i mnogi dosadašnji donatori fonda, stomatolog dr. Armin Kalabić nije mogao ostati ravnodušan na pomen navedene situacije među učenicima, te je sam izdvojio 350,00 KM za uplatu doručaka.

U nadi da će roditelji ovih učenika do kraja školske godine biti jednom brigom rasterećeniji, očekivat je da će primjer dr. Kalabića popratiti još naših privrednika, te obradovati nekog od roditelja i maglajskih osnovaca.

Napominjemo, uplate za šk. kuhinje mogu se vršiti i u mjesečnom iznosu ili pak u cjelogodišnjem, zavisno od dogovora s rukovodstvom škole (kuhinje), a mjesečna cijena je više nego simbolična.

Više o Humanitarnom fondu ,,Exit'' saznajte OVDJE.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.