maglajinfo.com
vijesti maglaj 1645

HF EXIT: Besplatni iftari u Sehari za mladu družbu postača

22.06.2016. 05:16 0

Iz budžeta Humanitarnog fonda ,,Exit'' izdvojeno je za 22 iftara namijenjenih mladim postačima, a što je jedno od dodatnih ramazanskih aktivnosti fonda. Pored ukusne roštiljske ponude, iftar je bio uljepšan lijepim krugom ovih mladih maglajskih postača.

Prvonamjenska aktivnost humanitarnog fonda za pomoć bolesnim i socijalno ugroženim osobama proširena je ramazanskim besplatnim večerama.

Prošlosedmični iftari u ,,Centralu'' nastavljeni su u ponedjeljak u ugostiteljskom objektu ,,Sehara'' u Maglaju. Na iftaru su prisustvovali mladi postači iz Maglaja, djevojke i dječki, koji su već 15 dana u odanom bogoslužju, a što podrazumijeva potpuno osamnaestosatno odricanje od jela i pića u toku dana, ali i suzdržavanje od svih neprimjerenih vidova ponašanja.

Vrsna roštiljska ponuda iftara uz popratna slatka jela i predjela krunisana je prijatnim razgovorom i druženjem, a što je poslije svega jedan od pristunih mladića precizno prokomentirao: ,,Dobro je, elhamdulillah!''

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.