D. Đuhera/maglajinfo.com
vijesti maglaj 3986

HF EXIT: Đačka oprema i ruksaci za sretan početak nove školske godine

7.09.2016. 15:17 0

Iz budžeta Humanitarnog fonda ,,Exit'' izdvojeno je 600,00KM za učenike iz socijalno ugroženih porodica. Poklon-paket sadržavao je ruksak, sva materijalna i tehnička pomagala za praćenje redovne nastave. Aktivisti humanitarnog fonda dostavili su kompletirane ruksake direktorima maglajskih osnovnih škola na dalje raspolaganje.

Predstavnici Humanitarnog fonda ,,Exit'' jučer su uručili školski pribor i ruksake direktorima osnovnih maglajskih škola, a koji su namijenjeni đacima iz socijalno ugroženih porodica. Ruksaci su sadržavali kompletan školski pribor sa svim materijalnim i tehničkim pomagalima za praćenje redovne nastave. Iz budžeta fonda izdvojeno je 600,00 konvertibilnih maraka i predstavljaju inicijalnu sumu za afirmaciju istih ili sličnih aktivnosti naših sugrađana, samostalno ili organizirano.

Prvenstveni cilj spomenute akcije za školsku populaciju jeste jednokratna pomoć, podrška i radost za određenu kategoriju naših učenika, ali i promocija altruističkih ideja koje podižu svijest o nesebičnom djelovanju i potpomaganju drugih.

Admir Gračić, direktor ,,Prve osnovne škole'' u Maglaju, istakao je učešće škole u sličnim aktivnostima prema navedenoj kategoriji učenika shodno raspoloživim sredstvima i mogućnostima, ali je ispred rukovodstva ustanove naglasio zahvalnost aktivistima i donatorima Humanitarnog fonda ,,Exit'' na realiziranoj ideji, te zaželio uspjeh u budućem radu na ovakvim i sličnim aktivnostima. Kompletirani ruksaci bit će raspoređeni u dogovoru s nastavnicima koji rade u centralnoj školi, ali i područnim u Kosovi, Moševcu, Ravni i Jablanici.

Osman Mujdža, direktor OŠ ,,Maglaj'', navodi također da su već poduzete određene aktivnosti prema učenicima iz porodica slabijeg imovinskog stanja, te da će uručeni poklon-paketi biti dodijeljeni novim đacima-prvacima u PŠ ,,Bočinja'', a koja je jučer svečano otvorena poslije radova sanacije i restauracije. Svakako, zahvala i podrška aktivistima fonda nije izostala.

Zijad Meškić, direktor OŠ ,,Novi Šeher'' u Novom Šeheru, zahvaljuje se na ukazanoj podršci i sudjelovanju u potpomaganju učenika s novošeherskog kraja, te napominje da će dva kompletirana ruksaka biti raspoređena na učenike koji pohađaju nastavu po bosanskom i hrvatskom jeziku.

Shodno odluci i raspoloživim sredstvima u budžetu Humanitarnog fonda ,,Exit'', poklon-paketi raspoređeni su po broju centralnih i područnih škola imenovanih ustanova. Realiziranu ideju od 12 kompletiranih đačkih oprema, materijalniih i tehničkih pomagala podržao je i Jasmin Begić, vlasnik ,,Next Media'' d.o.o. Maglaj.

Više o Humanitarnom fonda ,,Exit'' možete saznati ovdje.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.