D. Đuhera/maglajinfo.com
vijesti maglaj 3126

HF EXIT: Donacije i posjete ne prestaju, isplaćeno novih 700,00 KM

5.12.2016. 15:21 0

Da aktivnosti Humanitarnog fonda ,,Exit'' teku u pravom smjeru, dokaz su višestrane donacije sugrađana, privrednika i drugih subjekata koji novčane priloge daju na raspolaganje fondu za posjetu ugroženim i bolesnim na području naše općine.

Bez obzira na starnosnu dob, društveni status ili političko opredjeljenje, podrška radu humanitarnog fonda pristiže sa svih strana, kako moralna tako i materijalna.

Humanitarni fond ,,Exit'' djeluje od aprila 2016. godine i postiže neočekivane rezultate u prvobitnom planu djelovanja, a u smislu pomoći maglajskom stanovništvu kojem je potrebna brza i jednokratna reakcija na ugroženi kućni budžet, zbog nezaposlenosti ili bolesti koja izazove nenadane novčane troškove. Ekipa humanitarnog fonda bila je i ovu sedmicu na terenu koji je podrazumijevao relaciju Maglaj-Ulišnjak-Fojnica-Čobe.

U okviru prošlosedmične posjete realizirane su planirane posjete i obuhvatile su jedno novorođenče, dva penzionera, dva učenika, te teško bolesnu Fojničanku. Na saznanje o pristigloj novini kod mlade majke Umije Patković, nastanjene u području MZ Čobe, a u čijoj porodici niko ne radi, Fond je odobrio 200,00 KM na ime novorođenčeta i komplet s više paketa pelena. Komplet je sadržavao nekoliko artikala koje je za fond, a u ove svrhe, donirala porodica Habibović iz Maglaja.

U okviru posjeta penzionerima, starijim i bolesnim, izvršena su dva obilaska prilikom kojih je uručen paket za penzionere i po 50,00 KM na osnovu trenutnog zdravstvenog i soc. stanja.

Nana Spahić iz Gornje mahale ugostila je predstavnike fonda, te ih je srdačno dočekao i stari Sulejmen Musić nastanjen u Ulišnjaku, dijelu zvanom Hasanići.

Odveć poznata medijska priča iz Majskih poplava o Fatimi Topčić iz Fojnice dobila je novu stranicu s vrlo tužnim događajima. Nakon što je imala infarkt u trenucima klizišta i poslije toga sve zgode i nezgode sa sanacijom porodične kuće koja je uništena i poplavom, Fatima je dobila vensku trombozu. Na sreću, preživjela je začepljenje vena i operaciju, ali joj je lijeva ruka ostala s deformacijama, te joj je posljedično amputirana i lijeva noga. S Fatimom u porodičnoj kući živi sin i snaha, te dvije kćerke. Uzevši u obzir da su sin i snaha nezaposleni i svakako brinu o bolesnoj Topčić, izdvojeno je 200,00 KM za jednokratnu pomoć ovoj peteročlanoj porodicu.

U cilju sprječavanja neugodnosti u školskom okruženju među prijateljima, imena dvaju učenika neće biti objavljena, ali svakako poznata su Upravnom odboru. Njima je na ime pomoći i olakšavanja školskih dana isplaćeno po 100,00 KM iz budžeta fonda.

S obzirom na novopristigle prijedloge, za večeras je zakazan sastanak Upravnog odbora fonda ,,Exit'' kada će se razmotriti prijedlozi posjeta za nastupajuću sedmicu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.