D. Đuhera/Maglajinfo.com
vijesti maglaj 2996

HF EXIT: Doručak za deset novih učenika u školskoj kuhinji do kraja školske godine

6.02.2017. 16:22 0

Pored svih novčanih donacija i paketa prehrane za dvije porodice u prošloj sedmici, jedna od najosjetljivijih priča humanitaraca fonda ,,Exit'' jesu učenici kojima roditelji jedva izdvajaju za školski doručak. Iako su na početku školske godine izdvojena sredstva i uplaćen je godišnji topli obrok za određen broj učenika maglajskih osnovnih škola, u međuvremenu su stigla nova saznanja, te su novu akciju podržali i Mirza Halvedžić, vl. New Winner cluba, i Senad Suljaković, vl. SUR-a ,,Piccadilly''.

U toku sedmičnih posjeta soc. ugroženim i bolesnim sugrađanima, te starijim penzionerima, humanitarci fonda ,,Exit'' nailazili su na raznolike životne priče, jedne teške a druge još teže. Između svih prilika i neprilika, kao posebna priča mogli bi se izdvojiti učenici koji jutarnje školske odmore nekada provode uz topli obrok a nekada samo uz odmor, jer im roditelji nisu u mogućnosti obezbijediti svakodnevne sendviče ili doručke.

Iz budžeta ovog fonda na početku šk. godine izdvojena su sredstva za šk. kuhinje, a u kojima će učenici imati redovan topli obrok. U toku zimskog raspusta došlo se do novih saznanja, putem posjeta ili preporuka, tako da je za deset novih učenika obezbijeđen doručak u školskim kuhinjama.

Četiri učenice MSŠ Maglaj uvrštene su u program redovonog finansiranja toplog obroka, a u čijem sveukupnom iznosu je kao donator sudjelovao i Senad Suljaković, vlasnik SUR-a ,,Piccadilly'', koji rukovodi tzv. školskom kuhinjom u srednjoj školi. Za šest osnovaca JU OŠ ,,Maglaj'' topli obrok je uplatio Mirza Halvedžić, vl. Winner cluba, što je i bila njegova inicijativa.

Sveukupan iznos podrazumijeva topli obrok do kraja nastavne godine za izabrane učenike. Kako saznajemo, određen broj nastavnika i profesora također finansira pojedine đake, a što je pohvalno i primjerno za cjelokupan kolektiv i naše društvo.

U toku sedmice, pored aktivnosti za sendviče, izdvojeno je 100,00KM za pomoć bolesnoj Seadi Hasanić iz Ulišnjaka i paket prehrane u vrijednosti 100,00 KM Muhamedu i Neziri Spahić iz Ravne.

Kada bi svaka osoba pomogla samo jednoj drugoj, niko na planeti ne bi bio bespomoćan, kaže narodna umotvorina.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.