HF EXIT: Ekipa na pragu najmlađih, 600,00 KM za dvoje paraliziranih i dvoje siročadi

20.05.2016. 12:27 0

Terenski tim Humanitarnog fonda ''Exit'' bio je jučer na terenu kod najmlađih, dvoje siročadi i dvoje bolesnih. Ovom prilikom uručeno je po 300,00 KM porodici na Kraljevcu i starateljima djevojčica Aldobašić u Domislici.

Jučer su predstavnici HF ''Exit'' bili na terenu prilikom čega su obišli jednu porodicu u mjestu zvanom Kraljevac, iznad Jelovca, i staratelje djevojčica Aldobašić u naselju Domislica.

Porodica Suljaković broji četiri člana, roditelje i dvoje djece, a žive na Kraljevcu, takozvanom mjestu iznad naselja Jelovac. Otac Adis je nekada bio uposlenik maglajske prevozničke firme, ali je blagovremeno obnevidio zbog posljedica dijabetesa, šećerne bolesti, koja ga je onesposobila za samostalno zarađivanje i normalan svakodnevni život.

Da porodične neprilike budu još tužnije, Adis i njegova supruga imaju dvoje djece kojima je utvrđena paralizna bolest. Majka iz porodice Suljaković zaista čini tri stuba kuće i ne posustaje u svojoj životnoj borbi pružajući im svima podršku i ljubav, a koju samo majka može davati.

Da su životne priče još neispričane ili ponekad nestvarne, govori nam i slučaj djevojčica Aldobašić koje su ostavljene od strane majke i oca. Amela i Amra su trenutno nastanjene u naselju Domislica, a starateljsku brigu o njima je nedavno preuzela bliža rodbina.

Djevojčice su učenice Osnovne škole ,,Novi Šeher'' u Novom Šeheru i sada vode život u krugu rodbine, komšija i novih školskih prijatelja. Moralno i materijalno situacija je naopisiva, a svaka rečenica opisa bi bila nedovoljna.

Preciznije informacije o porodici Suljaković i djevojčicama Aldobašić zainteresirani čitaoci/donatori mogu dobiti od strane članova HF ,,Exit'' ili putem našeg portala.

Više o Humanitarnom fondu ,,Exit'' možete pogledati ovdje

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.