D. Đuhera/Maglajinfo.com
vijesti maglaj 1268

HF EXIT: Humanitarci nastavljaju obilaske kućnih pragova i njihovih domaćina

22.10.2016. 20:20 0

Zaključujući prošlosedmični plan posjeta, a koji je obuhvatio devet porodica, jednu žiralnu uplatu za liječenje i drugu za stipendiju srednjoškolki, humanitarci fonda nastavljaju s aktivnim posjetema i ovu sedmicu. Podsjećamo, pored porodice Kalabić i nane Husanović, aktivisti su posjetili porodicu Mustafić u Kopicama, bolesnu samohranu majku u Domislici, zatim još četiri porodice u selu Ravna i oboljelu Mašić u Moševcu.

Uzevši u obzir da je plan prošlosedmičnih posjeta bio jednodnevna višestrana akcija pomoći, terenska ekipa fonda ističe da je dan bio ispunjen vrlo tužnim životnim pričama i prilikama na koje su naišli u Kopicama, Ravnoj, Domislici i Moševcu.

Pakete podmjere selu Ravna dobili su Jusuf i Đulsa Kalabić, te 100,00 KM novčane pomoći, zatim majka Saliha i sin Ahmet Kalabić, te 50,00 KM novčane pomoći, onda Spahić Vahidin uz 50,00 KM, te je Muminović Rukiji i Kalabić Ćerimi dodijeljena podmjera kao znak moralne podrške i afirmacije njihovih slučajeva. Obavljena posjeta u spomenutom selu podrazumijevala je obilazak socijalno ugroženih slučajeva.

U selu Moševac, pored Melve Husanović koja je dobila 100,00 KM, obiđena je majka Mašić i njen sin Amel kome je uručeno također 100,00 KM novčane donacije na ime liječenja. Oboje su bolesnici s psihičkim smetnjama. O njima se ponajviše brine drugi sin koji živi na spratu kuće sa svojom porodicom, suprugom i djecom.

Porodicama u Kopicama i Domislici izdvojeno je po 100,00 KM, a u pitanju je samohrana majka i četveročlana porodica Mustafić.

Fond je lokalnog karaktera i djeluje samo na području Maglaja, s tim da je Upravni odbor na molbu oboljele djevojke (drugi kanton) prihvatio zahtjev i podržao je simboličnom uplatom od 50,00KM.

Studentica (drugi kanton), koja je inače soc. ugrožena, učenica je medrese, te je željela ostati anonimna zbog njezinog svakodnevnog života i prilika u školi.

Za spomenute prošlosedmične posjete izdvojeno je 920,00 KM iz budžeta fonda, a o kome preciznije možete pročitati ovdje.

 

 

 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.