D. Đuhera/Maglajinfo.com
vijesti maglaj 5738

Humanitarni fond ''Exit''

HF EXIT i maglajska firma GEO-PUT u zajedničkoj akciji

27.03.2017. 13:13 0

U proteklom mjesecu humanitarci fonda ''Exit'' djelovali su na gradskom području i tom prilikom posjetili 17 domaćinstava. Zajedničkoj akciji, pored redovnih donatora fonda, pridružila se firma ''Geo-put'' d.o.o. i Elektro servis ''Kalaba'' Maglaj.

Donacije sugrađana ne izostaju, a shodno tome se realiziraju i posjete. U prethodnom periodu mjeseca marta humanitarci fonda ,,Exit'' djelovali su na gradskom području općine, a što je obuhvatilo i Stari grad, Liješnicu, Bijelu Ploču/Parnicu, Bočinju i Misuriće, Ošve. Shodno prispjelim donacijama realiziraju se i planovi, odnosno posjete sugrađanima. Plan posjeta formira se prema prijedlozima komšija ili poznanika ugroženih, mjesnih imama ili rodbine, dok se obilasci penzionerima usklađuju s raspoloživim poklon-paketima.

U gradskom dijelu Maglaja ekipa fonda posjetila je penzionera Galiba Hačimića, Ševalu Arifagić, Hasibović Ridžalku, Sabihu Đonlić, Diku Murtezanović i bolesnu Sehku Terzimehić. Ženski dio ekipe fonda posjetio je maglajske penzionere i tom prilikom im uručio poklon-pakete, a među njima je i Safet Mehinagić iz Liješnice, dugogodišnji uposlenik MIZ-a Maglaj a sada penzioner. Nastradala učenica Berina Aruković (podsjećamo na strujni udar na željezničkoj stanici 2016. godine) i dan-danas ne pohađa nastavu zbog zdravstvenih poteškoća, a saosjećajnost njezinoj životnoj nedaći iskazale su aktivistice fonda, prilikom čega je uručen poklon-paket.

U krugu odabranih posjeta u Starom gradu našla se i Zijada Hasanić, te Šaza iz Zagrađa - Maglajlijama poznata kao Šaza Naimova. Ona je u januaru ove godine ostala bez svog brata Naima s kojim je živjela u porodičnoj kući, a dobila je veliki paket prehrambenih artikala s dodatnom vrećom brašna.

Također, velike pakete dobila je porodica iz Ošava, Idriz i Sabiha Mušinović, zatim Asim iz Š. Potoka, nezaposleni Azem Mehinagić i Sakiba Muminović. Mirsadu Haliloviću iz Parnice uručen je Exitov paket namirnica.

Elektro servis ''Kalaba'', vl. Nermin Kalabić, donirao je mobitel učenici iz Bočinje (ime i prezime poznato redakciji) u vrijednosti od 190,00 KM, dok je pet velikih paketa namirnica s vrećama brašna za potrebe aktivnosti fonda uplatio Smajo Hajdić, vl. Firme ''Geo-put'' d.o.o..

Pored paketa namirnica i poklona za penzionere, iz budžeta fonda izdvojeno je 100,00 KM za porodicu iz Ošava, 150,00 KM ugroženoj S. Muminović, zatim Zijadi Huskić iznos od 150,00 KM.

Pored Exitovih donacija u novcu i podmjeri, devetoročlanoj porodici Hajzena Arnautovića iz Jelovca uručeno je dodatnih 50,00 KM namjenski doniranih za njih od jednog prijatelja fonda.

Iz fonda poručuju da su otvoreni za sve prijedloge, te pozivaju sugrađane da svojim smjernicama učestvuju u sedmičnom planu posjeta ugroženim, bolesnim i starijim penzionerima na području općine Maglaj.

Prijedlozi se mogu dostavljati hfz. Hidajet-ef. Taliću, predsjedniku fonda, nekome od članova odbora ili putem poruke na Facebook stranici: Kuršumlija, Jusuf-pašina džamija.

Više o fondu i pravilniku rada možete pročitati OVDJE.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.