D. Đuhera/maglajinfo.com
vijesti maglaj 1212

HF EXIT: Izdvojen novac starijima bez primanja i srednjovječnim bez zdravlja

1.12.2016. 23:34 0

Kako je već postalo prepoznatljivo, humanitarci maglajskog fonda ,,Exit'' aktivno djeluju na čitavom terenu općine Maglaj. Prošlosedmične donacije bile su na području novog i starog dijela grada, za porodicu na Bijeloj Ploči, za bolesne u Ulišnjaku i za najstarije u Kopicama. Pored toga, izdvojena su sredstva za jedno novorođenče i za nabavku ogrjeva samohranoj majci u Maglaju.

Iako su nove ovosedmične posjete već u toku realizacije, ni protekla sedmica nije ostala bez zapaženih novčanih donacija i paketa podmjere. Planirane posjete obuhvatile su područje Ulišnjaka, Kopica, Bijele Ploče, Starog grada i Plana. Na zahtjev majke i oca koji su u nepovoljnoj materijalnoj prilici, kako navode, porodici Mečević iz Bijele Ploče uručen je paket prehrambenih artikala koje je za fond donirao g. Almir Meškić.

Penzionerki Kicić, nastanjenoj u Donjoj mahali starog dijela grada, namijenjen je poklon-paket za penzionere, te je isti i uručen s ciljem podrške i znaka pažnje. Po stotinu konvertibilnih maraka izdvojeno je za nanu Refiju Bašić iz Voljevačke ulice, te za iste prilike dato je nani Fikreti Mehmedović iz Kopica. Kako su članovi fonda obaviješteni od njihovih komšija, one žive same i bez ikakvih primanja. Najčešći prihodi njihovih kućnih budžeta su dobrovoljni prilozi poznanika i dobronamjernih ljudi.

Osman Hasanić i Vahda Hasanić nastanjeni su u Ulišnjaku, oboje su bili operisani, te ih je za posjete predložio njihov bliski poznanik. Vahda je imala karcinom poklopca dušnika, uspješno je operisana te se zahvaljuje Bogu na trenutnom zdravstvenom stanju, sada je puno bolje od nekadašnjeg stanja, ističe zadovoljno. Također, komšija Osman je imao tešku operaciju srca, poprilično je urađeno na poboljšanju njegovog zdravstvenog stanja, ali ističe da nije urađen postupak do kraja kako su ljekari prvobitno očekivali i planirali. Inače, Osman živi sa suprugom koja nema primanja a i sama je bolesna, te sa sinom koji nema zaposlenje, tako da im minimalna penzija mora pokriti sve redovne troškove i troškove liječenja. Porodicama Hasanić izručen je poklon-paket i po pedeset konvertibilnih maraka.

Kenanu Karabegoviću iz Starog grada izdvojeno je pedeset konvertibilnih maraka na ime novorođenčeta u znak darovanja i podrške porodici, a Erni Hodžić, samohranoj majci, uplaćeno je dvije stotine za nabavku ogrjeva za nastupajuću zimu, a za što je upućen i zahtjev na adresu Upravnog odbora fonda.

Kako je već postalo prepoznatljivo, humanitarci maglajskog fonda ,,Exit'', o kojem preciznije možete saznati OVDJE, nastavljaju aktivno s pomaganjem i širenjem plemenitih ideja altruzima ili bezuslovne pomoći.

Sve što traže jeste da im posjećeni sugrađani otvore vrata svojih domova.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.