maglajinfo.com
vijesti maglaj 2514

HF EXIT: Jednokratna stipendija srednjoškolcu Maidu Kepiću za uspješnu matursku godinu

15.09.2016. 16:07 0

Danas je iz Humanitarnog fonda ,,Exit'' izdvojeno 250,00 KM u cilju jednokratne donacije Maidu Kepiću iz Maglaja, maturantu Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu.

Predsjednik fonda hfz. Hidajet Talić i Safet Bećirović, rukovodilac terenskih posjeta, uručili su novčanu podršku ovom maglajskom srednjoškolcu za sretno okončanje maturske godine.

Maid Kepić je rođen 1. juna 1998. godine u Zenici. Osnovnu školu završio je u Maglaju kao primjeran učenik, te je srednjoškolsko obrazovanje nastavio u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu. Maid je ostao bez majke u devetoj godini života, nakon čega je otac Ćazim preuzeo ulogu oba roditelja. Također, značajan doprinos njegovom odrastanju dao je brat Edin, a koji je, pored porodične bliskosti, i njegov veliki prijatelj.

Edin Kepić je dugogodišnji muzičar, klavijaturista, te se ova dva brata često sastanu i kroz pjesmu podijele zajedničke trenutke radosti. Poslije nelagodnog odrastanja bez majke i svakidašnjih životnih neprilika, Maid je uspješno završio tri godine i opravdao očev trud, te je danas maturant Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu.

Dobar je učenik i sin vrijedan ponosa, od kojega se očekuju novi uspjesi i stalni napredak na polju nauke i altruizma. Poznavajući Maidove životne prilike i svekoliki trud, članovi Upravnog odbora fonda donijeli su odluku da se mladom Kepiću ukaže moralna ali i novčana podrška za početak maturske godine kako bi uspješno okončao srednju školu.

Svakako, Maglaj će dobiti još jednog svršenika najstarije srednje škole na Balkanu.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.