maglajinfo.com
vijesti maglaj 3606

HF EXIT: Nova sezona posjeta počela obilaskom bolesnih u Kantonalnoj bolnici Zenica

27.05.2017. 21:09 0

Posjetama Maglajlija i socijalno ugroženih bolesnika u Kantonalnoj bolnici Zenica počela je nova sezona rada Humanitarnog fonda ,,Exit''. Prilikom obilaska bolesnih na odjelima Psihijatrije, Ortopedije, Traumatologije i Intenzivne njege podijeljeno je 35 predramazanskih poklona.

Početkom mjeseca maja 2017. godine, kada je navršena prva godina djelovanja, zvanično je počela i nova sezona rada fonda. Punih dvanaest mjeseci posjete bolesnim i soc. ugroženim Maglajlijama trajale su neprekidno u skladu sa sedmičnim planom aktivnosti, te su obuhvatile većinu maglajskih mjesnih zajednica.

Pored porodice Mahmutagić iz Jablanice, Amire i Selima, i porodice Ruvić, majke Arife i kćerke Hasije, članovi HF EXIT-a posjetili su i 35 bolesnika u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Ovom prilikom volonteri su obišli četiri odjela kantonalne bolnice i tom prilikom su uručili predramazanske hedije bolesnim Maglajlijama koji su se zatekli na liječenju i dodatno obradovali bolesnike iz socijalno ugrožene kategorije bez obzira na mjesto prebivališta. S obzirom na pretpostavljeno zdravstveno stanje i ograničene prehrambene mogućnosti bolesnih, poklon-paketi sadržavali su vitaminske napitke, slatke proizvode, voće i tzv. higijenske maramice.

Ideja obilaska uspješno je realizirana u saradnji s dr. Nadirom Omerovićem, rođenim Maglajlijom, dežurnim ljekarima odjela i medicinskim osobljem, a koji su srdačno dočekali ekipu fonda i preporukama potpomogli pravoshodnu podjelu poklona.

Iznenađenje, radost i zadovoljstvo bili su obostrani utisci obiđenih bolesnika i članova fonda. Posebni utisci poneseni su s odjela Psihijatrije, gdje su obradovani zatečeni bolesnici s kojima se prijatno porazgovaralo, a naravno bezosjećajno nije bilo i na odjelima Ortopedije, Traumatologije i Intenzivne njege.

- Zdravlje je kruna na glavi zdravog, ali nju vidi samo bolestan - ističe jedan od volontera.

 U spomenute aktivnosti utrošeno je 450,00 KM, a troškove prijevoza snosio je član fonda Omer Mulaomerović.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.