maglajinfo.com
vijesti maglaj 4249

HF EXIT: Novčana pomoć samohranoj majci i maglajskoj učenici, te poklon 90-ogodišnjoj penzionerki

13.05.2016. 18:24 0

Dio tima Humanitarnog fonda ,,Exit'' posjetio je samohranu majku Zumru Gušo, te obišao devedesetogodišnju penzionerku Đihu Obralić-Mačković.

Za ovu namjenu iz fonda je izdvojeno 325,00KM. Zumra Gušo je samohrana majka, živi u garsonjeri tzv. Firsta, a uz koju odrastaju i dva sina.

Iako vrlo teški uslovi za život, sin Halid se samostalno bori školujući se na 2. godini Fakulteta za kriminalistiku, dok mlađi brat Ajdin, učenik osnovne škole, živi s majkom u stanu.

Zumra je istakla da se trudi da ne kuka, mada uz neimaštinu ima i utvrđenih 80% invalidnosti. Na ime kratkoročne pomoći izdvojeno je 200,00KM iz fonda za socijalno ugrožene.

Điha Obralić-Mačković je maglajska penzionerka čiji život je nedavno krunisan 90. rođendanom. Điha je u Majskim poplavama izvučena policijskim čamcem nakon 11 sati provedenih u vodi, a izvukao ju je upravo policajac Safet Bećirović, sadašnji član humanitarnog fonda.

Iako su se danas prisjetili tih neugodnih trenutaka, atmosfera je bila mnogo ugodnija i veselija uz renovirani stan, prijatno društvo i lijepu riječ. Na ime posjete penzionerima izdvojeno je 25,00KM za simbolični poklon u znak pažnje.

Melisa Mušinović, učenica prvog razreda srednje škole, učestvovala je na takmičenju na nivou BiH iz predmeta Islamska vjeronauka. Iako živi u skromnim okolnostima višečlane porodice, uslovi je nisu spriječili da se uspješno plasira na općinsko, kantonalno i državno takmičenje.

Uz čestitke učenici i roditeljima, Melisi je uručeno 100,00 KM.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.