maglajinfo.com
vijesti maglaj 3540

Exit nastavlja sa humanitarnim aktivnostima

HF EXIT: Po preporuci komšija peteročlana porodica Karabegović dobila donaciju fonda

27.09.2016. 16:31 0

U petak su humanitarci fonda ,,Exit'' obišli peteročlanu porodicu Karabegović na Bijeloj Ploči. Iz budžeta je izdvojeno 200,00 KM kao znak podrške i simboličan apel ostalim maglajskim altruistima da doprinesu ovoj porodici shodno svojim mogućnostima i raspoloživim sredstvima.

U petak, 23.9.2016. godine, humanitarci fonda ,,Exit'' posjetili su porodicu Samira i Sabine Karabegović na Bijeloj Ploči.

Prošlosedmična posjeta bila je organizirana po preporuci njihovog dobrog komšiluka koji su dali svoj doprinos obavijestivši Upravni odbor fonda o trenutnom zdravstvenom i finansijskom stanju spomenute maglajske porodice.

Otac Samir, povremeni vozač maglajske špedicije, ima srčanih problema i zbog zdravstvenih razloga nije u prilici biti na stalnom raspolaganju svojim poslovnim obavezama.

Majka Sabina je nezaposlena i ima vidno povećan nivo šećera i masnoća u organizmu, kako pokazuju ljekarski pregledi, a što otežava svakodnevnicu i iziskuje dodatne novčane rashode.

Porodicu Karabegović sačinjavaju još tri člana, od kojih je jedno osnovna škola, drugo srednja, a najstariji sin je završio srednju i također je nezaposlen. Pored neredovnih primanja, da stvar bude dramatičnija, saznajemo da su Karabegovići izgubili dijete u nesretnom slučaju, što i dan-danas nisu preboljeli kao roditelji.

Po svemu sudeći, majčino zdravstveno stanje se pogoršalo poslije nesreće koja ih je sve zajedno zadesila.

Iz budžeta fonda izdvojeno je 200,00 KM za prvobitnu pomoć, a što predstavlja i simoličan apel svim altruistima da doprinesu ovoj porodici shodno mogućnostim i raspoloživim sredstvima.

Pomoć se može uručiti individualno ili putem Humanitarnog fonda ,,Exit'' o kojem preciznije možete saznati ovdje.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.