D. Đuhera/maglajinfo.com
vijesti maglaj 3225

HF EXIT: Pored novca, drva za ogrjev i pokloni za penzionere u proteklim danima

21.12.2016. 16:39 0

Iz budžeta fonda u proteklih petnaest dana isplaćeno je 990,00 KM i to na ime novčanih donacija, poklona za posjete starijim penzionerima i 6 metara drva za ogrjev ugroženim sugrađanima. Kako prijatelji fonda ne odustaju u svojim stalnim novčanim prilozima za pomoć spomenutim kategorijama, tako i ekipa humanitaraca ne posustaje s posjetama i privremenom rješavanju problema Maglajlija. Humanost na djelu, bez interesa i uslova, poručuju iz fonda.

U proteklih petnaest dana budžet fonda ,,Exit'' aktivno se punio i praznio, a što je imalo za rezultat 990,00 KM utrošenih novčanih sredstava za pomoć bolesnim i soc. ugroženim Maglajlijama, ali je obuhvatilo i poklone starijim maglajskim penzionerima u sklopu posjeta. Poklone za penzionere, paket od 25,00KM, dobile su Esima Obralić iz Starog grada, sugrađanka Mulija, Behija Biljecki i Ajša Mulamehić, sugrađanke iz novog dijela grada.

Uz spomenute poklone za penzionere, po 50,00 KM dodatno je uručeno Fati Arifagić, Mini Memišević, te Aliji iz Starog grada i Ismeti iz Novog grada. Svakako, prijatan razgovor pratio je protekle posjete ovih starijih maglajskih penzionera i džematlija, a društvo im je pravio ženski dio ekipe HF EXITA-a u sastavu Amire Talić, Safire Karajbić, Melise Mulaomerović i Merjem Đuhera.

Adis Čamić, samohrani otac dvoje djece, dobio je donaciju fonda u obliku drva za ogrjev u iznosu od 200,00KM, a što je dodatno podržao i vlasnik firme Kepić koji je učestvovao svojim prilogom nadomirivši narudžbu na ukupno četiri metra drva. Pored toga, sinu Aminu uplaćen je topli obrok u šk. kuhinji do kraja školske godine. Također, Lamiji i Enveru Topovčiću obezbjeđen je spomenuti godišnji doručak u školi, uzevši u obzir da su trenutno u nepovoljnoj životnoj situaciji.

U sklopu narudžbe ogrjeva, Zuhra Jusufbašić, nastanjena Starom gradu, dobila je 2 metra drva za grijanje. Zuhra nema muža niti djece, te živi sama u porodičnoj kući. Izuzevši akciju maglajskih srednjoškolaca ispred džamije Kuršumlije kada su u prikupljanju sredstava za pomoć ugroženoj porodici Mejrić iz Tujnice skupili 480,00 KM, te jednokratnu pomoć MIZ-a Maglaj, iz budžeta fonda ,,Exit'' dodatno je izdvojeno još 200,00KM za pomoć imenovanoj porodici.

U pripremi su nove posjete i aktivisti najavljuju višestrane obilaske penzionera, soc. ugroženih i bolesnih Maglajlija.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.