D. Đuhera/Maglajinfo.com
vijesti maglaj 1867

HF EXIT: Topli obrok za učenike, novčana pomoć za roditelje

8.10.2017. 13:43 0

Obezbijeđen doručak za 17 maglajskih učenika u toku cijele 2017/2018. školske godine, te uručena novčana donacija kao jednokratna pomoć roditeljima učenika iz socijalno ugroženih kategorija.

U srijedu, 4. oktobra 2017. godine, u prostorijama JU OŠ ,,Maglaj'' održan je roditeljski sastanak na kojem su prisustvovali roditelji učenika i članovi Humanitarnog fonda ,,Exit'', a koji je podrazumijevao novčanu donaciju od 1.300,00 KM kao jednokratnu pomoć roditeljima iz socijalno ugrožene kategorije.

Sastanak je upriličio Osman Mujdža, direktor Osnovne škole ,,Maglaj'', te je ovom prilikom izrazio dobrodošlicu roditeljima i članovima Upravnom odboru fonda, naglasivši već drugu godinu saradnje škole i fonda u obezbjeđivanju toplog obroka učenicima iz socijalno ugroženih kategorija.

Spisak roditelja napravljen je u kontaktu Pedagoške službe škole i učitelja koji vode odjeljenja, a na osnovu socijalne karte učenika i njihovih saznanja. Shodno raspoloživim sredstvima fonda, izdvojeno je po 100,00 KM za 13 roditelja, a u čemu je vlastitim sredstvima učestvovao i dr. Armin Kalabić, načelnik Mirsad Mahmutagić i Muhamed Hrnjić, vl. HM d.o.o. Maglaj.

Veći dio sastanka predvodio je h.hfz. Hidajet-ef. Talić, predsjednik fonda, prilikom čega je upoznao roditelje o samoj aktivnosti izrazivši zahvalu donatorima, džematlijama Kuršumlije džamije i svim ostalim prijateljima fonda.

Pored donacije roditeljima, iz sredstava fonda finansirat će se cjelogodišnji topli obrok u školskoj kuhinji za 16 učenika spomenute škole, te 1 učenik MSŠ Maglaj, a što iznosi dodatnih 1.500,00 KM. Osim spomenutih aktivnosti usmjerenih na učenike osnovnih škola, u prethodnim mjesecima humanitarci su posjetili i uručili novčane donacije za još desetine sugrađana s područja općine Maglaj.

Podsjećamo, Humanitarni fond ,,Exit'' formiran je prošle godine pri džematu Jusuf-pašine džamije i do sada je iz fonda uručeno preko 20.000,00 KM za bolesne sugrađane, socijalno ugrožene porodice i starije penzionere.

Više informacija o fondu možete pročitati OVDJE, a dosadašnje posjete pogledajte na LINKU.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.