D. Đuhera/Maglajinfo.com
vijesti maglaj 2697

Posjete altruista fonda ''Exit''

HF EXIT: Uprkos teškim životnim uslovima 82-godišnja nana Melva ne skida osmijeh sa lica

16.10.2016. 18:36 0

U četvrtak su humanitarci fonda ,,Exit'' posjetili devet porodica na području općine Maglaj, a od kojih je i Melva Husanović, 82-godišnja starica, nastanjena u gornjem dijelu Moševca. Pored novčane donacije od 100,00 KM, posjetu je ukrasio vrlo prijatan razgovor s Melvom koja je aktiviste još i počastila domaćim grožđem sa višedecenijske moševačke loze.

Starica Melva Husanović ima 82 godine, vrlo je prijatna i gostoprimljiva nana-odlika prave stare bosanske žene. Nastanjena je u gornjem dijelu Moševca, muž joj je umro prije mnogo godina i živi sama u porodičnoj kući.

Melva ima kćerku, udata je i posjeti je često, kako to ona ističe. Iako je u devetoj deceniji života, itekako je svjesna i razgovorljiva osoba. Život joj ne pruža luksuzne uslove, te živi u nevjerovatno skromnim uvjetima koji su na granici podnošljivog.

Mada ima 3 sobe, sav kućni život svela je na malu dnevnu sobu, a koju uspije zagrijati i prezimiti. Druge dvije sobe u toku zimskih dana služe kao ostava i neuslovne su za cjelodnevni boravak jer su na plafonima otvorene rupe nakadašnjih solunara.

Razgovor s aktivistima fonda protekao je u mnogim temama, ali ipak optimistično i vedro kako to samo Bosanke znaju iznijeti.

Iz budžeta fonda, a po preporuci poznanika, za prvonamjensku posjetu izdvojeno je 100,00 KM. Kako se bliže decembarski dani, svakodnevni zahtjevi su sve veći, tako da će ova priča imati i nastavak.

Iz stare bosanske kuće ekipu je uz kesu starog bosanskog grožđa ispratio i osmijeh stare bosanske nane.

Više o Humanitarnom fondu ,,Exit'' možete saznati ovdje.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.