http://dirhem.org/
vijesti maglaj 1419

HO Dirhem pružila pomoć oboljeloj starici iz Domislice

22.04.2014. 13:20 0

Porodica Ćosatović Alje živi u izuzetno teškoj socio-ekonomskoj situaciji. Aljo je nezaposlen, a živi sa suprugom koja je teški bolesnik. Prilikom posjete ovoj porodici od strane humanitarne organizacije 'Dirhem', kod kuće su zatekli Aljinu suprugu Hasiju Ćosatović koja boluje od dijabetesa.

Obradovala se posjeti,nakon što je došla iz Doma zdravlja Maglaj sa pregleda. Hasiji je zbog dijabetesa izvršena amputacija prstiju na desnom stopalu, ali zbog pogoršanja bolesti morat će ovih dana da izvrši i amputaciju cijelog stopala.

 

Porodica Ćosatović je povratnička porodica u selo Domislica. Žive od mjesečne invalidnine koju dobija Hasija i to u visini od 100 KM i drugih vidova primanja nemaju.

 

Hasija kaže da ponekad pomažu i komšije, ali svakim danom situacija se sve više pogoršava. Ovih dana ponovo treba vaditi nalaze koji su joj potrebni za operativni zahvat u Tešnju, ali kako nema financijskih sredstava, uplakano kaže da ne zna kako će sve to završiti. Hasija se u svoje i ime svog muža mnogo zahvalila HO Dirhem na ukazanoj pomoći u vidu prehrambeno-higijenskog paketa.

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.