maglajinfo.com
vijesti maglaj 1996

Hoće li i kada će biti sanirana ulica Srebreničkih žrtava rata?

20.12.2014. 18:27 0

Iako je na sastanku direktora Natron-Hayata gdina. Mehmeta Eray Nasoza i općinskog načelnika Mehmeda Mustabašića od 1.10. 2014. godine bilo govora o skoroj sanaciji ulice Srebreničkih žrtava do danas na putnoj komunikaciji Maglaj - Natron-Hayat ništa nije urađeno.

Podsjećamo, ulica Srebreničkh žrtava rata je putna komunikacija koja povezuje centar grada sa Natron-Hayatom i južnim ulazom u grad i ne treba mnogo pisati o njenom značaju za sve građane, ali posebno i za sve uposlenike ovog maglajskog giganta.

 

POVEZANA PRIČA: SASTANAK NAČELNIKA I DIREKTORA NATRON-HAYATA: USKORO SANACIJA ULICE SREBRENIČKIH ŽRTAVA RATA

 

Na gore spomenutom sastanku 1.10. direktor Natron Hayata gdin. Mehmet Eray Nasoz apelovao je s obzirom da više ne postoji viseći most na Omerdinom Polju preko rijeke Bosne kako su svi radnici sa desne obale rijeke prinuđeni da idu dužim putem ulicom Srebreničkih žrtava rata. Kako nastupa zimski period i ranije pada mrak veliki je problem radnicima kretati se tom ulicom noću.

 

Općinski načelnik gdin. Mehmed Mustabašić tada je kazao da su ranije tog dana opredjeljena sredstva Federalne Vlade u iznosu od 1.420.000,00 KM za sanaciju Ulice Srebreničkih žrtava rata (relacija „Natron-Hayat“ – grad Maglaj) i vjerovatno će se opredijeliti i dodatnih 500.000,00 KM sredstava Vlade Republike Slovenije koja se plasiraju preko BBI banke. Od tih 500.000,00 KM 50% su grant sredstva a 50% beskamatni kredit. Sa ovim sredstvima oko 80% poslova sanacije navedene ulice bi bilo sanirano. Inače cijeli projekat sanacije košta oko 2,5 miliona KM. 

 

Međutim do danas ništa nije urađeno na sanaciji ove putne komunikacije, a s obzirom na to da je 20. decembar te da ulazimo u zimski period vrlo je upitno hoće li uopšte ova ulica biti sanirana u nekom skorijem periodu ili će ipak njena sanacija biti odgođena do daljnjeg. 

 

Budi u toku - www.maglajinfo.com

Komentari

NAPOMENA: Komentari ne odražavaju stavove urednika stranice Maglajinfo.com, već lične stavove posjetilaca web stranice www.maglajinfo.com Komentari koji narušavaju pravila web portala Maglajinfo.com će biti obrisani bez upozorenja ili eventualnog obavještenja.